Μειώθηκε κατά 1,7 εκατ. ευρώ η αξία του ρόστερ του ΑΟΞ λόγω COVID-19! Οι απώλειες ανά ομάδα

Ο κορονοϊός πέρα από την παρατεταμένη διακοπή στα πρωταθλήματα, έχει προκαλέσει και κατακόρυφη μείωση της αξίας παικτών και κατά συνέπεια και των ρόστερ των ομάδων λόγω αυτής της απραξίας.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και από αυτό δεν εξαιρείται ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε συγκεκριμένα η Ξάνθη. Μάλιστα, η γνωστή πλατφόρμα Transfermarkt έκανε μια απόπειρα να κάνει την σχετική αποτίμηση και από αυτήν βλεπουμε ότι ο ΑΟΞ χάνει 1.720.000 ευρώ!

Το Transfermarkt είχε κατατάξει τις ομάδες της Super League 1 βάσει της αξίας των ρόστερ των ομάδων, από την μεγαλύτερη στην μικρότερηt. Όλα αυτά βέβαια προ Covid-19 καθώς οι… τιμές άλλαξαν λόγω της κατάστασης.

Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική αυτή λίστα του transfermarkt, ο ΑΟΞ βρισκόταν λίγο πιο κάτω από τη μέση, καθώς είχε το 5ο μικρότερο (ή 9ο μεγαλύτερο) ρόστερ σε αξία, που προ της περιπέτειας με την πανδημία αποτιμώταν σε 10.6 εκατ. ευρώ.

Πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός με 73.8 εκατ. ευρώ για να ακολουθήσει 2ος ο ΠΑΟΚ με 65 και η ΑΕΚ με 34.6 εκατ (αυτές είναι και οι μόνες τρεις ομάδες στην φετινή ελληνική Λίγκα που έχουν ρόστερ αξίας πάνω από 30 εκατ. ευρώ).

Η ομάδα με το ρόστερ με το μικρότερο κόστος ήταν ο Πανιώνιος με 7.28 εκατ. ευρώ. Η αξιολόγηση βέβαια αυτή είχε γίνει σύμφωνα με τα δεδομένα του για όλα τα ρόστερ των ομάδων της ελληνικής Λίγκας με το status προ Covid-19, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η πανδημία του Covid-19 ωστόσο έχει επηρεάσει σε σημαντικά αρνητικό βαθμό την παγκόσμια οικονομία, με αποτέλεσμα οι τιμές και στο ποδόσφαιρο να πέφτουν. Έτσι, στον νέο πίνακα του Transfermarkt ο ΑΟΞ βρίσκεται μεν στην ίδια θέση της λίστας, με την αξία ωστόσο να έχει πέσει στα 8.88 εκατ. ευρώ. Κοινώς, χάθηκαν κάτι παραπάνω από 1.7 εκατ. ευρώ.

Πρώτος είναι ξανά ο Ολυμπιακός αλλά με αξία κοντά στα 60 εκατ, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα χάνει 10 εκατ. ευρώ από την αξία των παικτών της ομάδας. Μεγάλειες απώλειες έχουν και οι άλλες ομάδες. Δείτε την αξία των ρόστερ μετά την τελευταία ενημέρωση.