Τα «πάθη» του Εθνικού! Πρόταση για διαχωρισμό του ποδοσφαίρου από τον υπόλοιπο σύλλογο!!!

Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη γενική συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που θα αναδείξει το νέο ΔΣ της ομάδας, πληθαίνουν και οι συζητήσεις για το μέλλον του συλλόγου και των αθλημάτων του.

Αρκετές είναι οι φωνές που τονίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στα υπόλοιπα αθλήματα, όσο υπάρχει στο ίδιο ΑΦΜ του συλλόγου το τμήμα βόλεϊ που με τα χρέη που συνεχώς βγάζει προς διάφορες πλευρές, αποτελεί τροχοπέδη για ολόκληρο τον σύλλογο.

Από την στιγμή ωστοσο που συνεχίζεται αυτή η «αφαίμαξη των άλλων τμημάτων προς χάρη του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ», πληθαίνουν και οι φωνές που πλέον καλούν αντί να απομονωθεί το βόλεϊ, να αποσχιστούν σταδιακά τα άλλα τμήματα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ποδοσφαιρικό τμήμα, από το οποίο εκφράζονται και τα πιο ανοιχτά παράπονα. Μάλιστα, μέσα από την σελίδα που διατηρούν στο facebook, οι Φίλοι Ποδοσφαίρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης καλούν την επικείμενη ΓΣ να σκεφτεί σοβαρά την ανεξαρτητοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον υπόλοιπο ΜΓΣ.

Μάλιστα, αν και δεν το αναφέρουν, η αλήθεια είναι πως αυτή η δυνατότητα υπάρχει, καθώς ήδη εδώ και δύο χρόνια με διαφορετικό ΑΦΜ αγωνίζεται η ομάδα Κ20 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Έβρου και εύκολα αυτό το ΑΦΜ θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για μια ανεξάρτητη ομάδα.

Η ανάρτηση των Φίλων Ποδοσφαίρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Όσο πλησιάζει η μέρα της γενικής συνέλευσης του συλλόγου στις 5/5/2019 τόσο ξεκάθαρα φαίνεται πώς η μόνη λύση για να υπάρχει ποδοσφαιρικό τμήμα με υγεία,είναι να ανεξαρτητοποιηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα από τον ΜΓΣ με δικό της ΑΦΜ, δικό της διοικητικό συμβούλιο και κυρίως δικό της ΟΡΑΜΑ. Αυτό απαιτεί ώριμο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν το καλό και την ανάπτυξη του Εθνικού όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε όλο τον οργανισμό που λέγεται Εθνικός.