Νέες διευκρινίσεις Αυγενάκη για την αντικατάσταση των μελών της ΕΕΑ από το ΔΠΘ με δύο καθηγητές του ΠΑΠΕΙ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus κλήθηκε να απαντήσει και για την πολύκροτη υπόθεση της εισήγησης της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Χαρακτηριστικά ο Αυγενάκης υπογράμμισε: «Ως φίλαθλος του ΟΦΗ έχω σχέση σεβασμού με τον ΠΑΟΚ, που μας στήριξε τα δύσκολα χρόνια και μας έδωσε το γήπεδό του για έδρα. Τιμώ και σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο, δε θα έκανα ποτέ μία ενέργεια να βλάψω μία ομάδα, που ήταν στην κορυφή και ήταν νταμπλούχος. Αν έχω κάνει λάθη, σε άλλη περίπτωση, να τα διορθώσω, αλλά η πρόθεσή μου είναι ξεκάθαρη. Τιμώ την πορεία και την προσφορά και του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ».

Για τις αλλαγές στη σύνθεση της ΕΕΑ και την αντικατάσταση δύο μελών που ήταν καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) με δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), υπόθεση που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε:

«Δεν χρησιμοποιήθηκε κανείς, παραιτήθηκαν. Παραιτήθηκαν και μιλάμε για μη αμειβόμενες θέσεις και παραιτήθηκε και το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος. Και πιο πριν, είχε παραιτηθεί και ο πρόεδρος. Ανέλαβα «ακέφαλη» επιτροπή, είχε παραιτηθεί 3 μήνες πριν τις εκλογές. Ηταν στοίβα οι φάκελοι, διοτι δεν λειτουργούσε. Διόρισα πρόεδρο και ξεκίνησα με τα υπόλοιπα 6 μέλη και δεν «ξήλωσα» κανέναν, παρόλο, που μπορούσα να το κάνω. Αφού ξεκίνησε να λειτουργεί και ξεκίνησε η σεζόν και ήλεγξε τόσες υποθέσεις, παραιτήθηκαν ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος λόγω φόρτου εργασίας. Τότε ξεκίνησα την προσπάθεια να βρω δυο άλλους εθελοντές, διοτι επαναλαμβάνω δε αμείβονται. Ετσι προχώρησα στις τοποθετήσεις για την κάλυψη του δεύτερου κενού που δημιουργήθηκε. Δεν ξήλωσα κανέναν, όπως ψευδώς ειπώθηκε. Αμέσως μετά από όλα αυτά κατατέθηκαν οι όποιες ενστάσεις. Και χωρίς να θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΕΑ λειτούργησε με επτά τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, η απόφαση στην συγκεκριμένη υπόθεση βγήκε με την μορφή της έκθεσης, αλλά η τιμωρητική απόφαση βγήκε από τα Πειθαρχικά Όργανα της Λίγκας και της ΕΠΟ».