Ομόφωνη έγκριση από πέντε κορυφαίους υπουργούς της πρότασης για έργα 105 εκατ. ευρώ στο ΔΠΘ (+photos)

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της πενταμελούς Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) η οποία είναι το συλλογικό κυβερνητικό όργανο που αποφασίζει για έργα ΣΔΙΤ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ως Πρόεδρος, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως ως Υπουργός που εποπτεύει και  εξετάζει την υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας  Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΣΔΙΤ) κ. Νικόλαος Μαντζούφας ο οποίος κατέθεσε σχετική εισήγηση για την έγκριση της πρότασης του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση του έργου, ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αν. Καθηγητής κ. Φώτης Μάρης, συμμετείχαν επίσης στην τηλεδιάσκεψη  παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της πρότασης και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που διαμορφώνονται μέσω αυτής τόσο για το Δ.Π.Θ. όσο και για τη Θράκη.

Μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασης, η Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως συνεχάρη τη διοίκηση του Δ.Π.Θ. για την πρωτοβουλία και την υποβολή της άρτιας πρότασης του Πανεπιστημίου η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα όχι μόνο για άλλα Πανεπιστήμια αλλά και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου κ. Ν. Μαντζούφα για την ταχύτητα με την οποία έγινε η επεξεργασία και η εισήγηση επί της πρότασης, καθώς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το υποδειγματικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατέθεσε με στόχο τη δημιουργία υποδομών και αναβάθμιση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και έρευνας που παρέχει.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Δ.Π.Θ. ευχαρίστησαν τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής και ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Διγαλάκη, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασαν προς τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζούφα για την άψογη συνεργασία. Επιπλέον, διαβεβαίωσαν τα μέλη της Επιτροπής ότι τα έργα των υποδομών, που αφορούν περισσότερους από 30.000 αποδέκτες-χρήστες, θα συμβάλουν καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών του στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα που αποτελούν τον κυρίαρχο στόχο του, όσο και στην ανάπτυξη της ίδιας της Περιφέρειας.

Άμεσα, εντός Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πηγή: http://duth.gr/