Έμμεση επιβεβαίωση Αυγενάκη για πιθανή σωτηρία του ΤΑΑ Εθνικός λόγω… Covid και των ΚΑΕ Άρη και ΠΑΟΚ (+audio)

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού εμμέσως επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του ThrakiSportS με τα οποία διαφαίνεται η τάση ολοκλήρωσης της σεζόν στην Volley League – κάτι που θα σημάνει και την σωτηρία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ως γνωστόν ο Εθνικός ήταν τελευταίος στο πρωτάθλημα χωρίς βαθμό, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Χωρίς όμως να διεξαχθούν τα πλέι οφ, κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα ήταν δεδομένος ο υποβιβασμός του. Για αυτό και θεωρείται αδιανόητο να παρθεί απόφαση υποβιβασμού οποιασδήποτε ομάδας, αν ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς να συνεχιστεί.

Ο Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε ότι από την Λίγκα του βόλεϊ δεν έχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση, αλλά η τάση που διαμορφώνεται είναι να υπάρξει οριστική διακοπη του πρωταθλήματος. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο κρατούμενο από την ίδια συνέντευξη; Ο Αυγενάκης ενημερωσε ότι έχει γίνει παραλήπτης αιτήματος της Basket League που με ψήφους 14-0 ζητούν την οριστική διακοπή και στο πρωτάθλημα μπάσκετ, όπου επίσης θα είχαμε πλέι οφ.

Μάλιστα, από την κουβέντα με τους δημοσιογράφους διεφάνη ότι ο Αυγενάκης εξετάζει σοβαρά να κάνει αποδεκτό το αίτημα για τον επιπρόσθετο λόγο ότι αυτήν την στιγμή στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πρωτάθλημα χωρίς Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ σχετικά θα συζητήσει και με τον Πρωθυπουργό.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αυγενάκης σχολίασε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα με το ποδόσφαιρο, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική πολιτεία να πάει κόντρα στην επιθυμία της ΟΥΕΦΑ, που θέλει να εξαντληθούν τα περιθώρια διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Για αυτό και ως προς το ποδόσφαιρο, εκτίμησε ότι από τα μέσα Μαΐου θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις με στόχο ως τον Ιούλιο να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Η είδηση όμως είναι ότι στο μπάσκετ και στο βόλεϊ η Basket League και η Volley League πάνε προς… ολοκλήρωση. Εφόσον συμβεί αυτό, θα ακολουθήσει μια σειρά εξέτασης σεναρίων για τη συνέχεια, μέσα από συζητήσεις με τις Λίγκες, τις Ομοσπονδίες (ΕΟΚ και ΕΟΠΕ) και τους Συνδέσμους Αμειβομένων Αθλητών (Κακαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης αντίστοιχα). Και επειδή θα αναζητηθεί παραθυράκι στο μπάσκετ για να σωθούν Αρης και ΠΑΟΚ, θα συμπαρασυρθεί και το βόλεϊ, εν προκειμένω ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης…