Αθλητάμπουρας: Το ταξίδι της Μαρούπα, οι αποδέκτες του Πανόπουλου, το… 33-1 και η κλήση της ΕΛ.ΑΣ.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ γράφει όσα γράφει ο Πανόπουλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα; Και κυρίως, σε ποιον ή ποιους απευθύνεται; Αυτό το ερώτημα απασχολεί τους πιο πολλούς μετά την δραματική ισοπαλία με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια και το δελτίο Τύπου έκτασης 23 λέξεων που στη συνέχεια ανέβηκε στην ιστοσελίδα και τα social media της Ξάνθης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Φωτιά πήρε το VAR στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΟΦΗ, αλλά τα παράπονα δεν έλειψαν παρά την εκτεταμένη χρήση του

Η εύκολη απάντηση θα είναι ότι απευθύνεται στον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο, σε βάρος του οποίου υπάρχουν πολλά παράπονα μετά και την εκτεταμένη χρήση του VAR αλλά κυρίως το γεγονός ότι σφύριξε λήξη χωρίς να αφήσει να εκτελεστεί κόρνερ υπέρ της Ξάνθης, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διαιτητής έκανε λάθη και σε βάρος του ΟΦΗ. Και η αλήθεια είναι ότι αν ήθελε να κάνει ζημιά στην Ξάνθη, θα ακύρωνε το τελευταίο της γκολ, όπως τον κάλεσε ο διαιτητής VAR.

Το πιο πιθανό είναι όμως ότι η ανακοίνωση είχε και άλλους αποδέκτες. Για παράδειγμα, την διοργανώτρια, που έβαλε την Ξάνθη να αγωνιστεί με μια μέρα λιγότερης ξεκούρασης σε σχέση με τον αντίπαλό της, τον ΟΦΗ. Η μεν Ξάνθη αγωνίστηκε Πέμπτη βράδυ με τον Αρη, ο δε ΟΦΗ είχε παίξει την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσε πάντως να απευθύνεται και εντός Ξάνθης. Σε τέτοιο κρίσιμο αγώνα που έκρινε εν πολλοίς την είσοδο στην εξάδα και μάλιστα σε ματς που έγινε την παραμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της ΕΕΑ, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές, είναι ζήτημα αν βρέθηκαν 1.500 άτομα στο γήπεδο. Ενώ θα έπρεπε η τοπική κοινωνία να είναι μαζικά παρούσα και να μετατρέπει αυτόν και τον κάθε εντός έδρας αγώνα σε διαδήλωση για την παραμονή – σωτηρία της ομάδας, που δέχεται πάρα πολλές βολές.

Οι εποχές που ο Χρήστος Πανόπουλος έβγαζε με το παραμικρό ανακοινώσεις και πλήρωνε ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες δείχνει να έχει περάσει! Για αυτό και έχει πλέον ακόμα μεγαλύτερη αξία η κάθε ανακοίνωση που φέρνει την σφραγίδα του…

Βέβαια, σε αυτό υπάρχει και αντίλογος. Εδώ ακόμα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μόλις σε ένα ματς ήρθε φέτος, την περασμένη εβδομάδα, με τον Παναθηναϊκό. Ο δε έτερος ιδιοκτήτης αγνοείται από τα Πηγάδια εδώ και καμιά… δεκαετία. Ωστόσο κανείς σε αμφισβητεί ότι αποτελούν σύγχρονους ευεργέτες της πόλης της Ξάνθης και γενικότερα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Και αν φύγουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μόνο απώλεια θα είναι αυτό για την περιοχή.

Κάτι που αναμένεται να επισημανθεί και κατά την επίσημη γιορτή για την κοπή της πίτας του ΑΟΞ στο Σαλέ το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί όπου έχουν προσκληθεί όλες οι τοπικές αρχές, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει το παρών και ο ίδιος ο Χρηστος Πανόπουλος. Δεν το συνηθίζει άλλωστε. Και αν ηταν να το κάνει, το πιθανότερο θα έδινε το παρών και στο γήπεδο, για να καραγράψει και μια back to back παρουσία.

* * * * *

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΒΡΕΘΗΚΕ τις προηγούμενες μέρες και η Ειρήνη Μαρούπα. Εθεάθη την Παρασκευή, μια ακριβώς εβδομάδα μετά την περίφημη συζήτηση της υπόθεσης του ΑΟΞ στην ΕΕΑ και τρεις ημέρες πριν την διάσκεψη. Δεν είναι γνωστό αν έμεινε και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η παρουσία της στην Ξάνθη δεν έμεινε ασχολίαση από την ιστοσελίδα to10, «ολυμπιακών» συμφερόντων.

Τι καλύτερο από ένα ταξιδάκι Γενάρη στην Ξάνθη; | to10.gr
Η Ειρήνη Μαρούπα βρέθηκε την Παρασκευή στην Ξάνθη, όπως τουλάχιστον έσπευσαν να μας ενημερώσουν τα μέσα του Μαρινάκη. Η κάθε κίνηση του κάθε μέλους της ΕΕΑ παραμονές της κρίσιμης διάσκεψης για την υπόθεση δημιουργεί υποψίες…

«Η Μαρούπα εθεάθη σήμερα στην Ξάνθη, για να ξεσκάσει για λίγο η γυναίκα προφανώς, να ξεφύγει από την μονοτονία της δουλειάς. Πήγε να πάρει τον αέρα της η γυναίκα! Μπορεί να πήγε και μια βόλτα στα Πηγάδια να δει από κοντά την σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ο Ιωάννης Καλπαζίδης που ανέλαβε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης από το 2018», σχολίασε anonymous ο… Βασίλης Δεκάρικος. Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η ουσία είναι πως θα εμφανιστεί στην συνεδρίαση της Δευτέρας ανανεωμένη. Η Ξάνθη είναι πάντα ένας πολύ ευχάριστος προορισμός για να ξεσκάσεις».

Το δημοσίευμα, που έχει αρκετές δόσεις ειρωνείας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως έμμεσο bullying από την ιστοσελίδα. Αυτό που η ίδια εφημερίδα κατήγγειλε ότι έκαναν τα μέσα του Ιβάν Σαββίδη, για παράδειγμα σε βάρος του προέδρου της ΕΕΑ Νίκου Τζουλάκη (για τον οποίον υπήρχε ένα εκτενές δημοσίευμα στο «Εθνος» της περασμένης Κυριακής) ή σε βάρος των νέων μελών που διορίστηκαν και τυγχάνουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά (αν και αντικατέστησαν μέλη που ετύγχαναν καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Θράκης, γεγονος που ανέδειξε το ThrakiSportS την περίοδο των Χριστουγέννων).

Γενικά, το προηγούμενο διάστημα ήταν μια περίοδος όπου πολλοί έγραφαν πολλά με το επικοινωνιακό παιχνίδι να βρίσκεται στο φουλ. Χρειαζόταν μεγάλη ψυχραιμία για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Αύριο, μεθαύριο, ως το τέλος της εβδομάδας το αργότερο, όλοι θα ξέρουν. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι η απόφαση της ΕΕΑ θα αναοίξει νέο κύκλο συζητήσεων. Και μπορεί και νέο δικαστικό κύκλο διαμάχης, αφού όποιος δεν αισθανθεί δικαιωμένος θα μπορεί να προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη. Εν προκειμένω, στα διοικητικά δικαστήρια. Όρεξη να έχουμε (και να έχετε) η υπόθεση ανεξαρτήτως της εξέλιξης στην ΕΕΑ θα έχει λογικά κανά δίμηνο ακόμα να μας απασχολεί. Τουλάχιστον.

Η συνεδρίαση της ΕΕΑ θα γίνει και λογικά αν κάποιος την πληρώσει θα είναι η Ξάνθη. Το βατράχι της παράπλευρης απώλειας στον πόλεμο των βουβαλιών! Αλλά ακόμα και αν υπάρξει καταδίκη, η υπόθεση δεν θα τελειώσει στην ΕΕΑ. Οπως δεν θα τελειώσει και σε περίπτωση αθώωσης. Υπάρχει αρκετός ακόμα δρόμος μπροστά μας…

Και εδώ έρχεται ένα ενδιαφέρον (ρητορικό) ερώτημα. Εστω ότι η Ξάνθη καταφέρνει να εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και παίζει στα πλέι οφ. Εστω επίσης, ότι αποφασίζεται εκείνη την περίοδο η αποβολή της από το πρωτάθλημα. Από ποιο πρωτάθλημα όμως; Από το υπάρχον, για τις θέσεις 1-6. Οπότε η Ξάνθη θα μπορούσε να λάβει σε αυτήν την περίπτωση την 6η θέση και άρα να μην υποβιβαστεί, όπως φοβούνται πολλοί.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Ενα σενάριο σας ανέφερα. Ακραίο, αλλά υπάρχει και αυτό. Όπως και υπάρχουν και σενάρια υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική, αφού προβλέπεται και αυτό. Αλλά υπάρχουν και σενάρια απόλυτης δικαίωσης της Ξάνθης. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την ρήση του Ηλία Αρκούδη, που είναι ένας από τους εισηγητές της ΕΕΑ: «Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχει κάνει κάτι παράνομο η Ξάνθη». Ολοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ένα τυπικό ζήτημα, από καθαρή αβλεψία, με την δήλωση της Βιαμάρ ως ιδιοκτήτριας στον φάκελο του Αυγούστου, ενώ ήδη είχε γίνει η μεταβίβαση στην Insports. Αλλά θα αρκεί αυτή η αβλεψία για μια εξοντωτική ποινή; Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά οι δικηγόροι υπάρχουν για να βρίσκουν σε αυτούς παραθυράκια. Και η διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ έδειξε ότι το νομικό επιτελείο της Ξάνθης ξέρει να τα βρίσκει αυτά τα παραθυράκια.

* * * * *

ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΕ η πρεμιέρα του νέου τμήματος υδατοσφαίρισης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης. Έγινε το Σαββατοκύριακο, σε τουρνουά που διοργανώθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης. Φρέσκο όπως είναι, γνώρισε φυσιολογικές ήττες και από την ομάδα της Καβάλας και από εκείνην της Ορεστιάδας και κυρίως από τον Εθνικό, που είδε όμως να χάνει την αποκλειστικότητα στην πόλη. Μάλιστα οι πολίστες του Εθνικού έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να «κατατροπώσουν» τους αντιπάλους τους. Και τους κατατρόπωσαν. 33-1 έγραψε το τελικό σκορ, όταν για παράδειγμα η ομάδα τη Καβάλας περιορίστηκε στα δέκα γκολ διαφορά, κατεβάζοντας ταχύτητα και κάνοντας προπόνηση μετά την διαπίστωση της αδυναμίας που υπήρχε από τη νέα ομάδα.

Στα ματς πόλο συνηθίζεται να πέφτει πολύ ξύλο κάτω από το νερό. Είναι τέτοια άλλωστε η φύση του αθλήματος. Ωστόσο η εικόνα της προσπάθειας να εξευτελιστεί ο αντίπαλος δημιούργησε εντάσεις και στην εξέδρα. Εκεί όπου βρίσκονται κατά βάση γονείς. Ο αθλητισμός συνήθως ενώνει αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση ξέφυγε. Σε τέτοιο βαθμό, που απειλήθηκε η ένταση να περάσει στην εξέδρα. Και να υπάρξει τελικά κλήση στην Αστυνομία. Η οποία έσπευσε στο κολυμβητήριο, αλλά άσκοπα όπως αποδείχθηκε. Ενταση μπορεί να υπήρξε μεν, ξύλο δεν έπεσε δε. Με αποτέλεσμα το «όργανο» να φύγει άπραγο και να μείνει με την απορία, «ποιος ήταν ο λόγος που κλήθηκε»…

Ο Αθλητάμπουρας