Το μέγα πλέον ερώτημα: Κι αν η ΠΑΕ Ξάνθη υποβιβαστεί, ΤΙ???

Η Ξάνθη δείχνει για την ώρα να είναι η μεγάλη χαμένη από την όλη συζήτηση ενώπιον της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ίδια δεν κάνει για την ώρα δηλώσεις, δεν κάνει διαρροές. Αφήνει τους υπόλοιπους διαδίκους να παίζουν μπάλα μόνοι τους στο γήπεδο και να την νικούν κατά κράτος στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης από τον Μαρινάκη την έχουν ήδη υποβιβάσει. Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της θρακιώτικης ΠΑΕ μετά τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον της ΕΕΑ .

Τα μέσα ενημέρωσης επιρροής Σαββίδη την αφήνουν πλέον μόνη της. Δεν αποκλείουν υποβιβασμό της Ξάνθης αλλά διευκρινίζουν ότι αυτό δεν παρασύρει τον ΠΑΟΚ. Καθώς αυτό τους ενδιαφέρει.

Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει επιλέξει την τακτική του να μιλά μόνο ενώπιον της ΕΕΑ και όχι στα μίντια. Μια τακτική που είναι αλήθεια ότι δεν πολυακολουθούσε στην προηγούμενη διαδρομή του ο Πανόπουλος.

Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο. Η Ξάνθη σε αυτό το παιχνίδι είναι πλέον μόνη της. Ξυπόλητη στα αγκάθια. Καλείται να τα βγάλει πέρα με μεγαθήρια. Και πλέον θα είναι μάλλον έκπληξη το ενδεχόμενο ΝΑ ΜΗΝ υποβιβαστεί. Γιατί αυτό βολεύει άπαντες.

Βολεύει τον Ολυμπιακό, που θα μιλάει για δικαίωση. Βολεύει τον ΠΑΟΚ, που θα μιλάει για αθώωση. Βολεύει τους πάντες γενικά, εκτός από την ίδια την ΠΑΕ Ξάνθη. «Αλλά ποιος νοιάζεται για την Ξάνθη;», όπως ειπώθηκε από κάποιον στους διαδρόμους της ΕΕΑ.

Για την Ξάνθη, από όπου κατάγεται η επόμενη πρώτη πολίτης της χώρας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, θα έπρεπε ωστόσο να ενδιαφέρονται ΟΛΟΙ όσοι κόπτονται για την πατρίδα. Και πρωτοι από όλους οι «δηλωμένοι πατριώτες» Μαρινάκης και Σαββίδης που εξαιτίας της δικής τους κόντρας έμπλεξαν στη μέση αυτήν την ομάδα. Αλλά είναι γνωστό ότι όταν τσακώνονται τα βουβάλια, συνήθως την πληρώνουν τα βατράχια.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, θα κοπεί και ο τελευταίος πνεύμονας υψηλού αθλητισμού που υπάρχει στην περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ, της πιο ευαίσθητης αλλά και της πιο παραμελημένης περιοχής της χώρας. Που μπορεί να βγάζει Πρόεδρο Δημοκρατίας, αλλά δεν παύει να παραμένει μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, η φημισμένη ακαδημία της θα καταδικαστεί σε μαρασμό. Γιατί εκτός Super League δεν υπάρχουν σοβαρά αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Τώρα ο ΑΟΞ έχει και ομάδα Κ19 και ομάδα Κ17 και ομάδα Κ15 και μια από τις πιο άρτιες και οργανωμένες ακαδημίες στην χώρα. Μαζί με ορισμένες από τις καλύτερες εγκαταστάσεις.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια για το σύνολο της περιοχής της Θράκης, για το σύνολο της ΑΜ-Θ γενικότερα. Γιατί χάρη στην Ξάνθη έρχονται κάθε χρόνο χιλιάδες οπαδοί άλλων ομάδων στην Θράκη, τρώνε, διανευκτερεύουν, χώρια φυσικά οι ίδιες οι ομάδες. Πρώτες ομάδες, δεύτερες, εφήβων, παίδων. Που όλα αυτά μεταφράζονται σε αθλητικό τουρισμό, σε χρήματα για τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες, τους λοιπούς μαγαζάτορες. Χώρια φυσικά που υπάρχουν δεκάδες άτομα που απασχολούνται ως εργαζόμενοι και πληρώνονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την ΠΑΕ Ξάνθη.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι το μεγάλο λάθος του Πανόπουλου δεν ήταν το φερόμενο λάθος της μεταβίβασης της ΠΑΕ Ξάνθη από την μία του εταιρεία στην άλλη (Βιαμάρ και Insports), αλλά το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση του τούρκου μεγιστάνα ιδιοκτήτη της Φενερμπαχτσε πριν μερικά χρόνια, επειδή δεν ήθελε να δοθεί η ομάδα σε Τούρκο. Γιατί αυτό που δεν έγινε τότε, θα γίνει με άλλον τρόπο. Καθώς θα ενισχυθεί και άλλο ο ρόλος του Τουρκικου Προξενείου Κομοτηνής στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ήδη αποκαλύφθηκε από το ThrakiSportS ότι μια σειρά από ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος έχουν έμμεση ή άμεση χρηματοδότηση ευθέως από τουρκικά κεφάλαια και άλλες εκλιπαρούν με ανακοινώσεις τους για να λάβουν και αυτές τις συγκεκριμένες «επιχορηγήσεις» από την άλλη πλευρά του Έβρου. Η τουρκική διείσδυση, ορατή σε κάθε έκφανση της οικονομικής, κοινωνικής αλλά και πολιτικής ζωής στην Θράκη, θα μπορέσει να γίνει πιο εύκολα περισσότερο ορατή και στην αθλητική ζωή.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, ο κίνδυνος θα είναι να μην υπάρχει επιστροφή. Όπως συνέβη με τον Πανθρακικό και πολλές άλλες ιστορικές ομάδες που κάποια στιγμή έφυγαν από τα μεγάλα σαλόνια και εν τέλει εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. Και το έγκλημα εν τέλει θα είναι σε βάρος της ίδιας της πατρίδας. Ένα έγκλημα που εφόσον τελικά ολοκληρωθεί, θα έχει πολλούς φυσικούς και ηθικους αυτουργούς και αυτό οφείλουν να μην το παραγνωρίσουν εκείνοι που καλούνται να λάβουν την απόφαση, όσο δεμένα και αν έχουν ενδεχομένως τα χέρια και τα πόδια τους μετά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες, τις γκάφες, τις παραλείψεις και τα λάθη που φέρονται να έχουν γίνει.

Αν η Ξάνθη υποβιβαστεί, πολλοί θα πανηγυρίσουν. Αν είναι να διορθωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χαλάλι. Αλλά όλα δείχνουν ότι απλά θα είναι μία… Ιφιγένεια. Εν τέλει, το ΘΥΜΑ στον βωμό των μεγάλων συμφερόντων. Και θύμα δεν θα είναι μόνο η ΞΑΝΘΗ, ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης ή συνολικά η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, αλλά εν τέλει η ίδια η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Μήπως πρέπει κάποιοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιδράσουν, πριν μπει στις ράγες του τρένου το διαφαινόμενο σχέδιο υποβιβασμού;

ThrakiSportS