120 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία το 2019 στην ΑΜ-Θ

Οι καταγγελίες από γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας μέσα στο σπίτι τους συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό όπως φαίνεται και από τα στατιστικά της Αστυνομίας για το χρόνο που πέρασε.

Κατά μέσο όρο καταγγέλλονταν στις αστυνομικές υπηρεσίες της ΑΜ-Θ περίπου 10 τέτοιες περιπτώσεις το μήνα και συνολικά καταγράφηκαν 120 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία μέσα στο 2019!

Σύμφωνα με τις Μηνιαίες Δραστηριότητες  των αστυνομικών υπηρεσιών της
Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο μήνας με τις περισσότερες καταγγελίες ήταν ο Οκτώβριος με 18 συλλήψεις στην ΑΜ-Θ ενώ ο μήνας με τις λιγότερες συλλήψεις ήταν ο Απρίλιος του 2019 όπου είχαμε 2 συλλήψεις σε ολόκληρη την περιφέρεια, δυστυχώς όμως κανένας μήνας δεν πέρασε με 0 συλλήψεις.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει 

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με εξειδικευμένα στελέχη. Παράλληλα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα/υπευθυνότητα κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνοντας τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης : ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής, διώκεται από το Νόμο.

Αν γνωρίζετε κάποιο άτομο που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σιωπά, ενθαρρύνεται το να απευθυνθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Αν είστε θύμα:

  • Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
  • Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη.
  • Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: http://www.isotita.gr/emfyli-via

Πηγή: https://www.e-evros.gr