Γ’ Εθνική: Τρένο ανόδου ο Λεύκιππος λύγισε στο «καυτό» Αμοιρίδειο και τον Ζέφυρο

Ακόμα μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο ασταμάτητος Λεύκιππος Ξάνθης καθώς επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής του μαχητικού Ζέφυρου με 76-67 στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Η ομάδα της Ξάνθης ξεκίνησε αρκετά νωθρά το παιχνίδι, άλλα όσο περνούσε ο χρόνος και με όπλο την πολύ καλή τρίτη περίοδο, έλεγξε την κατάσταση και κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια σημαντική νίκη.

Αν και στην τρίτη περίοδο κατάφερε να πάρει μια διαφορά της τάξης των 17 πόντων, οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη ευστοχία μείωσαν σε μονοψήφιες διαφορές στο τέλος του παιχνιδιού, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κορυφαίος για τον Λεύκιππο ο Χρηστου με 21 πόντους ενώ άλλοι τρεις είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (ο Ιορδάνογλου μάλιστα πέτυχε τέσσερα τρίποντα), ενώ για τον Ζεφυρο οι Καραγιαννάκης και Αποστόλου.

Την ερχόμενη αγωνιστική, ο Λεύκιππος θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό εκτός έδρας επιδιώκοντας την 9η νικη του σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 36-36 (ημιχρόνου), 58-47, 76-67 (τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης-Μαγιάννης) Παϊτάρης, Ιορδάνογλου 13 (4), Στεργίου, Νταβουλτζόπουλος 2, Ζαμπάκης 2, Βοϊβατόπουλος 12, Νικολόπουλος 8 (1), Μακαρατζής, Γρούδος 3 (1), Παλλάκης 15, Ιωαννίδης, Χρήστου 21 (1).

ΖΕΦΥΡΟΣ (Αλεξανδρίδης): Πετρίδης, Αποστόλου 18(2), Κουλαξής 7(1), Ματενίδης 5(1), Γιαννάκης 2, Παγωνίδης 3(1), Μόρας, Μπάμπος, Ζωγράφος 7, Σαρρής 5(1), Καραγιαννάκης 20(3).