Γ’ Εθνική: Ήττα της Αλεξανδρούπολης στο Παραλίμνιο με το μυαλό στην Ξάνθη

Δεν τα κατάφερε η Ένωση Αλεξανδρούπολης στο Παραλίμνιο και ηττήθηκε με 2-0 από τον πολύ καλό Απόλλωνα, ωστόσο ήττα του Κεραυνού Πέρνης στην Ξάνθη από τον Ορφέα έκανε την επιστροφή στον Έβρο με λίγο καλύτερη διάθεση ενόψει και του αγώνα στο φινάλε του πρώτου γύρου με τον Άρη Αβάτου.

Ο Απόλλωνας πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και απέιλησε αρχικά με κεφαλιά ψαράκι του Γαϊδαρτζή που πέρασε μόλις αουτ απο το δοκάρι του Συνοδινού, ενω και μια αντεπίθεση με τον Ν’ Λουντουλου πέρασε ανεκμετάλλευτη μετά την κακή μεταβίβαση του πρώην μεσοπειθετικού Αρη και Καλαμαριάς. Το σκορ άνοιξε με δυνατό ευθύβολο σουτ στο 21′ ο Καρυοφύλλης που πραγματοποίησε ανενόχλητος μια κούρσα λίγο μετά το κέντρο σουτάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η Αλεξανδρούπολη λίγο μετά έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά ο Καρακασίδης μετά από μπαλιά του Δορουγιδένη από πλεονεκτική θέση αλλα υπό την πίεση των αντιπαλων αμυντικών δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαδενη που έδιωξε δύσκολα την μπαλα. Ο Απόλλωνας πιεσε και με τον σκόρερ του Γαϊδαρτζή στο 41′ με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς κανοντας το 2-0 μετά από καταπληκτική προσπάθεια και σέντρα από δεξιά του Ν’ Λουντουλου.

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης έκανε καποιες αλλαγές, ωστόσο το Παραλίμνιο είχε νέες ευκαιρίες με τον Ν’ Λουντουλού που το σουτ του κόπηκε από τους αμυντικούς, με κεφαλιά μετά από κορνερ του Λιαρα που πέρασε μόλις άουτ και με σουτ του Κούτλα που μπλοκαρε εύκολα ο Συνοδινός. Λίγο αργότερα όμορφο σουτ του Μαλτέζο πέρασε μόλις αουτ στο 51′, με τον Ν’ Λουντουλού αν έχει ένα σουτ άουτ στο 62′.

Στο 72 μετά από μια περιπετειώδη φάση που θα το βλέπαμε στο VAR εαν … υπήρχε στην κατηγορία, ο Παπαοικονόμου που μπήκε ως αλλαγή σε άδειο τερμα μειωσε σε 2-1, οταν από ωράια προσπάθεια και πάσα του Καρακασίδη στον Γκουντενούδη αυτός ανατράπηκε, η μπαλα εφτασε στον Σιμτσάκη που την έδωσε στον πρώην επιθετικό του Αγροτικού Αστερα. Ο σκορερ μάλιστα είχε ενα σουτ στο 78′ εκτος περιοχής που πέρασε αουτ σε ωράια αντεπίθεση που δεν ανησύχησε τον Μαδενη. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 85′ οταν από το δυνατού σουτ του κορυφάιου Ν’ Λουντουλού, ο Συνοδινός δεν πλοκαρε σταθερά την μπαλα και εφτασε στον Βασάρας που είχε περάσει ως αλλαγή και πλασαρε από κοντινη θέση.

Πλεον το μυαλό όλων είναι στον αγώνα με τον Άρη Αβάτου στην Αλεξανδρούπολη, ενω το Παραλίμνιο αγωνίζεται στην Χρυσούπολη με την Πέρνη σε αγώνα που ενδιαφέρει όλους τους Θρακιώτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Δημητρίου): Μαδένης, Παπαδόπουλος, Λιάρας, Κουτζαβασίλης, Κούτλας, Τζελίδης, Γιαννόπουλος, Τζαμπέγια, Γαϊδαρτζής, Ν’ ΄Λουντούλου, Καρυοφύλλης (Βασάρας).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιδένης, Αμπραχαμιάν, Λίτσιος, Κομεσίδης, Τοπαλίδης (83′ Λαζίδης), Μαλτέζος (66′ Σιμτσάκης), Πατσιώρας, Μάζης, Καρακασίδης (82′ Συμεωνίδης), Μαρασλής (46′ Παπαοικονόμου).