Super League: Νίκησε μετά από έξι αγώνες τον Ατρόμητο ο ΑΟΞ και ανέβηκε 4ος παρά τη (νέα) μέτρια εμφάνιση

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές συγκινήσεις, η Ξάνθη πιο προσεκτική στην άμυνα κατάφερε να εκμεταλλευθεί την πιο λασική ευκαιρία που της δόθηκε και πήρε το πολύτιμο τρίποντο, που την ανεβάζει μάλιστα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, 4η στην καταταξη πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ισόβαθμη με τον ΟΦΗ (που όμως είναι πάνω της λόγω της νίκης στο μεταξύ τους ματς).

Ο ΑΟΞ στο πρώτο ματς της μετά Κίκο Ραμίρεθ εποχής παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Λαμίας από τον Γιώργο Κόλτση. Μπορεί να μην ενθουσίασε με την εμφάνισή του (το αντίθετο μάλιστα), αλλά ούτε και ο Ατρόμητος έκανε κάτι σπουδαίο. Έτσι όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο γκολ και στο λάθος. Το έκανε ο Ατρόμητος, με τον Χαρίση να ανατρέπει τον Ντουρίτσκοβιτς λίγο πριν την συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος, ο Εντουάρντο από την άσπρη βούλα ευστόχισε και αυτό το γκολ έμελλε να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές άλλες συγκινήσεις, είχε όμως πολύ πάθος, δύναμη και κάρτες. Η Ξάνθη δεν έχασε άλλες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά και ο Ατρόμητος πλην μιας δυο περιπτώσεων δεν απείλησε. Στο πρώτο λεπτό ο Μέγερι απέκρουσε το σουτ του Στάρτζεον, ενώ στο 6’ ο Ενσικουλού έκανε το σουτ, αλλά ο Αμπάντ μπλόκαρε. Στο 21’ σουτ του Εντουάρντο, έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγερι. Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο με μακρικά σουτ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν, χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν, αλλά μην μπορούν να απειλήσουν. Στο 57’ ο Τζουρίσκοβιτς ανατράπηκε σε μαρκάρισμα του Χαρίση και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, με την απόφαση να… επικυρώνεται και από το VAR. Στο 59’ ο Εντουάρντο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγινε το 1-0. Στο 62’ ο Ατρόμητος επιχείρησε να απαντήσει, με τον Αμπάντ να αποκρούει την κεφαλιά του Μανούσου. Οι Περιστεριώτες κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία και η Ξάνθη πανηγύρισε το τρίποντο.

Έτσι ήρθε η επιστροφή στις νίκες που όπως είπε και ο Γιώργος Κόλτσης στις πρώτες δηλώσεις του στην ΕΡΤ, θα φέρει ξανά ηρεμία στην ομάδα της Ξάνθης, που παραμένει σε αναζήτηση προπονητή και μόλις ξεκίνησε έναν Γολγοθά έξι δύσκολων αγώνων μέχρι τα Χριστούγεννα, με το επόμενο ματς να είναι την Τετάρτη με τον Απόλλωνα Λάρισας για το Κύπελλο και το μεθεπόμενο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το ερχόμενο Σάββατο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κόλτσης-Σιδερίδης): Άμποντ, Στάρτζεον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Μαλεζάς, Εντουάρντο (84’ Ντε Λούκας), Ρενέλα (65’ Μπαριέντος), Καρασαλίδης, Τερκί (55’ Καμαρά), Σόσα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κορακάκης-Οφρυδόπουλος): Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Μπαένα (83’ Ούμπιντες), Χαρίσης, Μανούσος, Ανδρούτσος (68’ Ρόσα), Ενσικουλού, Βέλλιος (54’ Γιακουμάκης).

Περισσότερα σε λίγο…