Γ’ Εθνική: Νίκησε καθαρά το Παραλίμνιο και διατηρήθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ο Άρης Αβάτου

Επιτυγχάνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και μάλιστα περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο, ο Άρης Αβάτου επικράτησε με το καθαρό 2-0 του Απόλλωνα Παραλιμνίου, τον πλησίασε στους 3 πόντους αλλά κυρίως διατηρήθηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ηταν μια νίκη – ανάσα για τους παίκτες του Ξανθόπουλου, που προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα με γκολ του Χριστοφορίδη με κεφαλιά από φάουλ του Τσάπαρη, στην πρώτη ουσιαστικά σημαντική φάση της αναμέτρησης. Με την συμπλήρωση σχεδόν 15 λεπτών και στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκέκας με ψηλοκρεμαστό από ασίστ του Ψεμματά διαμόρφωσε το 2-0, που έμελλε να αποτελέσει το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο Άρης Αβάτου είχε ευκαιρίες να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα με σημαντικότερο δυο λεπτά πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, όταν πάλι από σέντρα του Τσάπαρη η κεφαλιά του Μπουλουτ κατέληξε στο δοκάρι. Και στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο, λίγο προν το ημίωρο ο Χριστοφορίδης από πάσα του Μπουλούτ είδε την μπάλα να αποκρούεται τελευταία στιγμή σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο, ενώ υπήρχε και ένα σουτ – άουτ του Ψεμματά στις αξιοσημείωτες φάσεις του αγώνα.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου είχε και αυτός ένα δοκάρι, αλλά στο 87′, οπότε και να έμπαινε πιθανότατα δεν θα άλλαζε ο νικητής. Σημειώθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρυοφύλλη που βρήκε πρώτα στο οριζόντιο και κατέληξε στη συνέχεια άουτ. Γενικά, στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Παραλιμνίου απείλησε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 83′ με την κεφαλιά άουτ του Γαϊδαρτζή.

Στο πρώτο ημίχρονο ειχαν χαθεί άλλες δυο ευκαιρίες, μετά το 1-0, ώστε να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι. Η μία σε κεφαλιά του Κούτλα από κόρνερ που πέρασε άουτ, η άλλη σε πλασέ του Καριοφύλλη εντός περιοχής που επίσης δεν βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λιάρας με δεύτερη κίτρινη που του υπέδειξε ο Δραμινός Περικλής Παρχαρίδης που είχε για βοηθούς του τους συμπατριώτες του Οικονομίδη και Παστιάδη. Την επόμενη αγωνιστική ο Αρης Αβατου φιλοξενει τον Αετο Ορφανού ενώ ο Απόλλων παραλιμνίου παίζει επίσης εντός έδρας με αντίπαλο την Ενωση Αλεξανδρούπολης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζήπαπα, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Βελή, Σαρηγιαννίδης (46′ Ζωσιμίδης), Ψεμματάς, Γκέκας (81′ Κρασώνης), Τσάπαρης, Μπουλουτ (75′ Μουστάκης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Παπαδόπουλος, Τοπάλ, Τάκας (90′ Νικολαΐδης), Κουτζαβασίλης, Κούτλας, Πεκρής (56′ Τζελίδης), Τζαμπέγια (64′ Λοβέκι), Λιάρας, Γαϊδαρτζής, Γιαννόπουλος, Καρυοφύλλης