Απορίες και απαντήσεις για τις εισπράξεις 5.160 ευρώ από… εισιτήρια του Ξάνθη – Άρης που δεν εκδόθηκαν ποτέ

Αισθηση προκαλεί και σχολιάζεται έντονα (ιδίως στη Θεσσαλονίκη) το γεγονός ότι όπως ανακοινώθηκε, στον αγώνα Ξάνθη – Αρης κόπηκαν 1.579 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 5.160 ευρώ.

Η απορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ της Ξάνθης για το συγκεκριμένο παιχνίδι όχι απλά δεν άνοιξε η Θύρα των φιλοξενούμενων στο πέταλο αλλά δεν εκδόθηκαν καν μεμονωμένα εισιτήρια και επετράπη η είσοδος μόνο σε κατόχους διαρκείας ή προσκλήσεων (οι οποίες προφανώς αφού ειναι προσκλήσεις, δεν έχουν κάποιο αντίτιμο).

Από την στιγμή που δεν εκδόθηκαν εισιτήρια, θεωρητικά δεν τρυπήθηκαν καν στην εφορία, πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται εισιτήρια και εισπάξεις από αυτόν τον αγώνα; Ως προς το πρώτο σκέλος η απάντηση είναι απλή και έχει δοθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις και στο παρελθόν: δεν καταγράφονται μόνο τα εισητήρια που πωλούνται και κόβονται αλλά και οι είσοδοι με κάρτες διαρκείας στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Συνεπώς αυτά τα 1.579 εισιτήρια που εμφανίστηκαν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν ως 1.579 διαρκείας που εισήλθαν στο γήπεδο και απλά κατεγράφησαν από τα αυτόματο σύστημα εισόδου. Ωστόσο τα διαρκείας αυτονόητα υπάρχει η αίσθηση ότι δεν πληρώνουν. Πλήρωσαν μια και καλή στην αρχή της σεζόν, όταν αγοράστηκε το διαρκείας. Οπότε; Πώς βρέθηκαν εισπάξεις 5.160 ευρώ από αυτό και μόνο το παιχνίδι;

Εύλογο το ερώτημα αλλα όπως διευκρινίστηκε στο ThrakiSportS από πηγή της ΠΑΕ Ξάνθη στην οποία κατατέθηκε, πράγματι δεν εκδόθηκαν εισιτήρια αλλά «για κάθε κάρτα διαρκείας που ενεργοποιήθηκε σε αυτό το παιχνίδι αντιστοιχούσε ένα ποσό περίπου στο ένα δέκατο έβδομο (1/17) της τιμής του διαρκείας, όσοι θα είναι οι μίνιμουμ φετινοί εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης».

Κάπως έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ΠΑΕ Ξάνθη, προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό και αφορα αποκλειστικά και μόνο τα διαρκείας, ενώ επιπλέον διευκρινιζεται ότι αυτή είναι μια πάγια τακτική της ΠΑΕ και αφορά και τα νούμερα σχετικά με τα εισιτήρια και τις εισπράξεις που δίνονται και στα υπόλοιπα παιχνίδια, όπου εκδίδονται κανονικά και μεμονωμένα εισιτηρια…