ΕΠΣ Ξάνθης: Πάθος και ένταση στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Θαλασσιά και Δροσερό

Ξεχείλιζε το πάθος και η ένταση στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς και τον Φίλιππο Δροσερού, τις δυο ομάδες που μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με πεντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ της γηπεδούχου Αναγέννησης με δυο τέρματα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Το πρώτο 45λεπτο κύλισε νωχελικά χωρίς ιδιαίτερες αξιόλογες στιγμές αλλά με πολλές εντάσεις και μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, μέχρι που ήρθε η φάση του γκολ λίγο πριν δείξει αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο διαιτητής. Ο Στέλιος Τουργαίδης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, στην επιστροφή ο Βασιλειάδης ανετράπη από τον Κυριάκο Κοντογιαννίδη και ο Γιαπουτζής μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους που είχαν ως αποτέλεσμα και την αποβολή του Τουγιάλ Μουμίνογλου, έδειξε το σημείο του πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γιάννης Καζάκης.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν καθόλη την διάρκεια του ημιχρόνου από παίκτες, παράγοντες αλλά και φιλάθλους του Δροσερού με τον προπονητή της ομάδας Ρωμανό Κοντογιαννίδη να παίζει καταλυτικό ρόλο ώστε να ηρεμίσουν τα πνεύματα παρά τα σοβαρά παράπονα που είχε και ο ίδιος από τους πρώην συναδέλφους του διαιτητές. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μετά από αυτά με δεκάλεπτη περίπου καθυστέρηση και με την συμπλήρωση 15 λεπτών σε αυτό και συνολικά μιας καθαρής ώρας στον αγώνα, ο Κοτόπουλος στέφθηκε σκορερ μετά από ατομική δική του προσπάθεια και ασιστ στον Πεντεζίδη που όμως σημάδεψε το δοκάρι για να πάρει το ριμπάουντ ο πρώην αρχηγός του Άρη Αβάτου. Οι γηπεδούχοι είχαν και τρίτο δοκάρι σε κεφαλιά του Δελητζόγλου στο 80′.

Πλέον η Θαλασσιά κάνοντας το πέντε στα πέντε είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία και μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο, ενώ ο Φίλιππος Δροσερού μετά την πρώτη του ήττα υποχώρησε στην τρίτη θέση. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Κώστα Γκοντόλια και Σπύρο Σπάρταλη, προκάλεσαν όπως προαναφέρθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων (φωτογραφικό στιγμιοτυπο απο τον αγώνα όπως το κατέγραψε ο φακος της Ξάνθης Sport).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Ρούσσος, Βασιλειάδης (69′ Μουζαφέρογλου), Σταύρου, Κελλίδης, Σαρηγιαννίδης, Τουργαίδης Κ, Αλήογλου, Τουργαίδης Στ, Κοτόπουλος (74′ Δελητζόγλου), Καζάκης (60′ Κουτσομιχάλης), Πεντεζίδης Πετρ. (60′ Δασκαλάκης)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Δανδανόπουλος, Αλή Τασίν (61′ Μουμίν Ντ.), Κοντογιαννίδης Κυρ., Καρατζάς, Πεντεζίδης Παν. (77′ Σαλήογλου), Ρετζέπογλου, Ρεφήκογλου, Κοκομπέλης (53′ Αχμέτογλου Κ.), Αχμέτογλου Βεντ. (53′ Χασάνογλου), Κοντογιαννίδης Κλ., Μουμίνογλου