Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης με τον Βόλο (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καμία ομάδα δεν έχει το απόλυτο αλλά δυο από τις ομάδες που έχουν μόνο μία όλη κι όλη βαθμολογική απώλεια και θεωρούνται ως τώρα οι ευχαριστες εκπλήξεις κοντράρονται στα Πηγάδια.

Ο νικητής αν υπάρξει θα είναι στην χειρότερη τρίτος στη βαθμολογία και στην καλύτερη δεύτερος, έναν πόντο μακριά από την κορυφή. Για αυτό και το ματς Ξάνθη-Βόλος μόνο αδιάφορο δεν περνάει.

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε ματς των Θρακιωτών, σας βάζει στο παιχνίδι παρουσιάζοντας μια 11άδα με ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει της αναμέτρησης:

1. Μπορεί η Ξάνθη να διανύει το 31ο χρόνο στη μεγάλη κατηγορία και ο Βόλος τον πρώτο, η βαθμολογική συγκομιδή τους πάντως ως τώρα τις φέρνει μαζί στην τρίτη θέση  της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς. Μάλιστα η Ξάνθη έχασε στη Λάρισα, μετά από τρεις νίκες στο ξεκίνημα, ενώ ο Βόλος έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο.

2. Φυσικά είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση στην ιστορία τους, καθώς ο Βόλος είναι νέα ομάδα και μετράει μόνο 68 αγώνες, από τότε που εμφανίστηκε στην Γ’ Εθνική. Ωστόσο έχουν αναμετρηθεί το καλοκαίρι σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στα Πηγάδια, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται στις 7 Αυγούστου ισόπαλες με σκορ 1-1.

3. Οι «νεοφώτιστοι» της Σούπερ Λιγκ Βολιώτες κατάφεραν σε εκείνο το ματς να πάρουν το προβάδισμα στο 40ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπασόνγκ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα αν και ανεπίσημο με τη φανέλα του Βόλου. Η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59′ με το «χτύπημα» πέναλτι του Μπαριέντος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο οποίο δεν είχε αναδειχθεί νικήτρια η Ξάνθη.

4. Πάντως μπορεί να μην υπάρχει προϊστορία με την συγκεκριμένη ομάδα του Βόλου, ωστόσο η Ξάνθη έχει προϊστορία με τις άλλες ομάδες της πόλης. Άλλωστε, μια άλλη ομάδα του Βόλου, ο Ολυμπιακός, απείλησε το 2014 την παραμονή της Ξάνθης στη Super League, αλλά η ομάδα της Θράκης επικράτησε στο μπαράζ στο “Κλ. Βικελίδης”.

5. Για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής την Ξάνθη έχουν επισκεφθεί δύο φορές ο Ολυμπιακός Βόλου και μια η Νίκη Βόλου, χωρίς να σκοράρουν και χωρίς να πάρουν βαθμό. Μένει να φανεί αν θα συνεχιστεί αυτή η ιδιότυπη θετική για την Ξάνθη παράδοση.

6. Την Ξάνθη αναμένεται να επισκεφθεί με την ευκαιρία της παρουσίας του Βόλου και ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος. Για την ακρίβεια, εθεάθη από την Παρασκευή στην Θράκη να πίνει καφέ στην «παραλία» της Ξάνθης με τον Αρη Πιαλόγλου. Δυσκολο να μην έμεινε άλλες δυο μέρες για να δει και τον αγώνα της ομάδας της πόλης του.

7. Για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2017 ο Έρικ Γέντρισεκ θα βγει στον αγωνιστικό χώρο του Ξάνθη Arena και δεν θα φοράει τη φανέλα της ομάδας της πόλης. Ο Σλοβάκος επιθετικός μετά από δύο σεζόν με την Ξάνθη, όπου έπαιξε 58 αγώνες και έβαλε 20 γκολ, άλλαξε στρατόπεδο, παίζει τώρα στο Βόλο και ήδη άνοιξε λογαριασμό πετυχαίνοντας το νικητήριο σε βάρος του Άρη με πέναλτι.

8. Ανάλογα συναισθήματα θα προκαλέσει και η παρουσία του Κοζανίτη τερματοφύλακα Θανάση Γκαραβέλη, καθώς υπήρξε έξι χρόνια ποδοσφαιριστής της Ξάνθης. Ωστόσο όσο ήταν στην Ξάνθη έπαιξε σε δύο μόλις αγώνες Super League, ενώ ήδη έχει διπλάσιες συμμετοχές με την ομάδα του Βόλου σε λίγες εβδομάδες.

9. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Λαρισαίος Τζήλος που ξεκίνησε την διαιτητική του σταδιοδρομία από την Ξάνθη και θα επιστρέψει σε γνωστά λημέρια για τον αγωνα του ΑΟΞ με τον Βόλο, έχοντας ως βοηθό την Κουρομπίλια που ξεκίνησε από την γειτονική ΕΠΣ Θράκης. Ο άλλος βοηθός είναι ο Δημόπουλος (επίσης Δυτικής Αττικής όπως η Κουρομπίλια), 4ος ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας), διαιτητής VAR ο Σέζος (Κιλκίς) και βοηθός VAR ο Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής).

10. Το παιχνίδι ξεκινά στις 17:00 το απόγευμα, νωρίς δηλαδή, μετά από επιθυμία της ΕΡΤ που θέλει να ξεμπερδέψει νωρίς με τα ποδόσφαιρα για να μεταδώσει μετά από την Ντόχα του Κατάρ τις προσπάθειες της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ERT Sports.

11. Την ίδια περίπου ώρα, στις 17:15 έχουμε το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Νωρίτερα, στις 15:00 παίζουν ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης ενώ το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται στις 19:30 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Χθες είχαμε τον Αρη να προηγείται 2-0 και να χάνει από την Λάρισα με 2-3, τον Ατρόμητο να πετυχαίνει την 200η του νίκη στην Α’ Εθνική με 2-0 απέναντι στον Παναιτωλικό και τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-0 την Λαμία και να παραμένει στην κορυφή ανεξαρτήτως των σημερινών ματς.