Γ’ Εθνική: Για την παρθενική της νίκη η Αλεξανδρούπολη, δύσκολες αποστολές για Ορφέα και Άβατο (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τέσσερις ομάδες από την Θράκη αντι για πέντε που είχαμε μέχρι πέρυσι, με τρεις ωστόσο να αγωνίζονται λόγω ότι έχει ρεπό ο Ζυγός συνεχίζεται με την 2η αγωνιστική το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας) και από το οποίο υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Ξεκινάμε από τον αγώνα στην Αλεξανδρούπολη όπου η πρωτάρα Ένωση Αλεξανδρούπολης του Νίκου Ουσταμπασίδη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Γ’ Εθνική στο Φώτης Κοσμάς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται για 2η σεζόν στην κατηγορία τον Κεραυνό Πέρνης Καβάλας. Οι Εβρίτες που ηττήθηκαν 2-1 στην πρεμιερα τους από τον δυνατό Αετό Ορφανού θέλουν να γεμίζουν σιγά σιγά με βαθμούς το σακουλάκι τους και σκοπεύουν στην νίκη, απέναντι στην Πέρνη που εμεινε εντός εδρας με το Άβατο στην Χρυσουπολη.

Στο Δημοτικό Χρυσούπολης ο Ορφέας Ξάνθης θα φιλοξενηθεί από τον δυνατό αλλα κατά το 90% αλλαγμενο Νέστο του πρώην αρχηγού του Κυριακου Κετσιεμενίδη, θέλοντας να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο Νομό Καβάλας μετά το διπλό στην Θάσο με τον Θεολόγο. Ωστόσο η αποστολή του Ορφέα στην 4η του σεζόν στην κατηγορία είναι δύσκολη αφού ο Νέστος θέλει να ρεφάρει την ήττα του στην Δραμα από τον Πανδραμαικό.

Ο Άρης Αβάτου φιλοξενεί στο γήπεδο του ΑΟΞ την νεοφώτιστη Σερραική Δόξα Κάτω Καμήλας με τους ξανθιώτες στην τριτη τους σεζόν στην κατηγορία να θέλουν να πετύχουν την πρωτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική μπορούσαν την νίκη αλλα εμειναν στο 1-1 με την Πέρνη στην Χρυσούπολη, ενω η Δόξα ηττήθηκε στο Σερραικο ντερμπι από το Παραλίμνιο και ψάχνει τους πρωτους της βαθμούς.

Στο Νομο Σερρών θα έχουμε 2 αναμετρήσεις. Στο γήπεδο Σερρών το φαβορί της κατηγορίας Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον ιστορικό Πανδραμαϊκό με τις 2 ομάδες να ξεκινούν με νίκες στην πρεμιέρα, ενώ στο γήπεδο Παραλιμνίου ο Απόλλων Παραλιμνίου υποδέχεται την νεοφώτιστη Δόξα Θεολόγου θέλοντας να διπλασια΄σει τις νίκες του. Τέλος στο γήπεδο Κιλκίς ο νεοφώτιστος και αδύνατος Κιλκισιακός υποδέχεται τον Αετό Ορφανού. Ρεπό έχει την αγωνιστική αυτή ο Ηρακλής Ζυγού.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου
Κιλκισιακός – Αετός Ορφανού
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Κεραυνός Πέρνης
Άρης Αβάτου – Δόξα Κάτω Καμήλας
Πανσερραϊκός – Πανδραμαϊκός
Απόλλων Παραλιμνίου – Δόξα Θεολόγου Πότου
Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ξάνθης
ΡΕΠΟ: Ηρακλής Νέου Ζυγού