Με τις ευχές του Δήμου Ξάνθης και του… Κίκο Ραμίρεθ τρέχει στο Σπάρταθλον ο Σάκης Δασκαλόπουλος

Ξεκίνησε στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής το 37ο Σπάρταθλον. Συνολικά 400 δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, διανύουν την απόσταση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.

Στο πέρασμά τους ουσιαστικά επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και της Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, τη γέφυρα του Ευρώτα, με στόχο να φθάσουν, το πολύ μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος, στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Συνολικά εξήντα ειναι οι Έλληνες που ξεκίνησαν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Ο Ξανθιώτης Σάκης Δασκαλόπουλος είναι ανάμεσα στους 60 Έλληνες αθλητές, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Πυργελή, ταξιδεύοντας τον «Δήμο Ξάνθης» και τα «100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης», από τον Ιερό βράχο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που παρακολουθεί με ενδιαφέρον, την παγκόσμιας ακτινοβολίας, διοργάνωση.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, και οι Αντιδήμαρχοι Σουά Μπεκήρ Ογλού και Μανώλης Φανουράκης υποδέχτηκαν τον αθλητή στο Δημαρχείο και του ευχήθηκαν, εκ μέρους όλης της Ξάνθης, για τον επιτυχή τερματισμό του στο δύσκολο εγχείρημα, υποστηρίζοντας την προσπάθεια, που κάνει γνωστή την Ξάνθη, διεθνώς.

Πέρα πάντως από του αυτοδιοικητικούς στον Σάκη Δασκαλόπουλο ευχήθηκε από τα social media και ο προπονητής του ΑΟΞ Κίκο Ραμίρεθ που σε σχεδόν καθημερινή βάση τρέχει μαζί του στα βουνά της Ξάνθης, ανήκοντας πλέον και αυτός στους XanthiRunners.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.