Το Παγκόσμιο Στίβου ξεκινά στο Κατάρ και το ThrakiSportS από την Ντόχα θυμάται τις κορυφαίες θρακιώτικες στιγμές του…

Η κορυφαία διοργάνωση για τα σπορ την φετινή χρονιά είναι αναμφισβήτητα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινά το απόγευμα στο Καλίφα της Ντόχα, στο μακρινό Κατάρ.

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, μετά το Λονδίνο και αφού είχε προηγηθεί μια χρυσή 20ετία από την διοργάνωση του 1995 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, δεν μετέχει αθλητής που να έλκει την καταγωγή του από την Θράκη αφού ο Κώστας Μπανιώτης δεν κατάφερε να πιάσει το όριο ή να πάρει πρόσκληση από την IAAF για να λάβει μέρος στη διοργάνωση. Ωστόσο το κακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ούτε το έμμεσο ενδιαφέρον που είχαμε στις προηγούμενες διοργανώσεις με την Βούλα Παπαχρήστου. Παρόλα αυτά, το ThrakiSportS δίνει το παρών στην Ντόχα ως ένα από τα ελάχιστα διαπιστευμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και θα αναζητήσει (και θα βρει) θρακιώτικες πτυχές και από αυτήν την διοργάνωση που αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του 2019.

Πρόκειται για μια διοργάνωση πάντως που έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στον θρακιώτικο αθλητισμό. Το 1997 στην Αθήνα είχαμε τον Εβρίτη Κώστα Γκατσιούδη που μάλιστα κατέκτησε μετάλλιο, το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα, αφού έδωσε το παρών με επιτυχία και το 1999 στην Σεβίλλη και το 2001 στο Έτμοντον του Καναδά. Επίσης είχαμε και τον Ξανθιώτη Άγγελο Παυλακάκη με το πανελλήνιο περίφημο ρεκόρ στα 100 μέτρα που συμπλήρωσε ήδη 22 χρόνια που παραμένει ακατάρριπτο.

Το 2003 στο Παρίσι είχαμε την πρώτη συμμετοχή της Αλεξανδρουπολίτισσας Πηγής Δεβετζή σε διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η οποία έμελλε να πρωταγωνιστήσει και στις επόμενες δύο διοργανώσεις, το 2005 στο Ελσίνι και το 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας όπου και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο (το οποίο ωστόσο της αφαιρέθηκε στη συνέχεια λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγξ).

Κάπου εκεί η Δεβετζή σταμάτησε, ωστόσο το 2009 έκανε την την εμφάνισή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Κώστας Μπανιώτης στο Βερολίνο, ο οποίος έμελλε να εκπροσωπήσει την χώρα στο ύψος και το 2011 στο Ντεγκού της Νότιας Κορέας και το 2013 στην Μόσχα και το 2015 στο Πεκίνο. Δυστυχώς ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός Λονδίνου το 2017 και φέτος το καλοκαίρι δεν βρέθηκε και στην καλύτερη κατάσταση, σε αντίθεση με τον χειμώνα που κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Χωρίς τον Μπανιώτη αλλά και την Παπαχρήστου που τραυματίστηκε στον αχίλλειο πριν λίγες ημέρες, το θρακιώτικο ενδιαφέρον σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα εστιάζεται στην παρουσία του ThrakiSportS και τις όσες πτυχές θα μπορέσει να σας αναδείξει. Βέβαια, δεδομένης της παρουσίας μας στην Ντόχα οι θρακιώτες φίλαθλοι του κλασικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία για ενημέρωση συνολικά από την διοργάνωση με έμφαση φυσικά στις ελληνικές συμμετοχές. Το Παγκόσμιο Στίβου ξεκινά. Καλή σας (μας) απόλαυση…