Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης στη Λάρισα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με το μεγάλο επαρχιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΛ στη Λάρισα ξεκινά η αγωνιστική δράση στο πρόγραμμα της Κυριακής στη Super League.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα με χρήσιμα στοιχεία για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι τον αγώνα.

1. Η αναμέτρηση διεξάγεται ακριβώς 30 χρόνια και πέντε ημέρες μετά το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι σε επίπεδο Α’ Εθνικής, που ήταν και το πρώτο ματς στην ιστορία του ΑΟΞ στα μεγάλα σαλόνια. Εκείνο το ματς δεν είχε ξεκινήσει καλά, αφού η Ξάνθη βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 1ο λεπτό και τελικά έχασε, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι επετεύχθη το πρώτο της γκολ σε επίπεδο Α’ Εθνικής από τον Μαρινάκη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Από τότε οι δυο ομάδες έδωσαν μεταξύ τους άλλα 16 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος στη Λάρισα. Η παράδοση είναι πάντως άκρως αρνητική για την Ξάνθη, αφού σε αυτά τα ματς έχουμε 11 νίκες γηπεδούχων, δύο νίκες φιλοξενούμενων και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία στο προηγούμενο μεταξύ τους επίσημο ματς, τον περασμένο Μάρτιο.

3. Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης σε επίσημα ματς συνολικά 50 φορές, με τους Θρακιώτες να μετρούν 17 νίκες, τους Θεσσαλούς 19 και 14 παιχνίδια τους να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Όσον αφορά τώρα τα παιχνίδια που εχουν διεξαχθεί μέσα στην Λάρισα η προϊστορία είναι υπέρ των γηπεδούχων καθώς μετράνε 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε σύνολο 26 αγώνων. Αναλυτικά όλα τα ματς για Super League, Β’ Εθνική και Κύπελλο Ελλάδος με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Στο τελευταίο επίσημο ματς μεταξύ των δυο ομάδων η Ξάνθη πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λάρισα, σταματώντας μια παράδοση οκτώ διαδοχικών αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, που νικούσε πάντα ο γηπεδούχος. Μάλιστα η Ξάνθη σκόραρε για πρώτη φορά στο ΑΕΛ Arena με τον Ντίνις Αλμέιδα, αφού μετρούσε στη Λάρισα έξι ήττες για Κύπελλο και πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει.

5. Η Ξάνθη μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος, όλα με σκορ 2-1 απέναντι σε ΑΕΚ εκτός, Παναιτωλικό εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που αργότερα στη μέρα έχουν παραδοσιακά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη αντίστοιχα. Ό,τι είναι όμως τα ντέρμπι της Αθήνας και της Θεσαλονίκης είναι ενδεχομένως και αυτό το επαρχιακό ντέρμπι για ΑΟΞ και ΑΕΛ.

6. Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΛ-ΑΟΞ ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι με απευθείας τηλεοπτική κάλυχη από τη Nova. Στις 18:30 ξεκινά στην Τούμπα το ΠΑΟΚ-Άρης, στις 19:30 Λαμία – Πανιώνιος και στις 20:30 το αιώνιο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Χθες είχαμε Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 2-1 με δυο γκολ για τους Αρκάδες στο πρώτο πεντάλεπτο, Βόλος – ΟΦΗ 1-0 και Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1.

7. Συνολικά 24 παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα και των δυο ομάδων με τον Ξανθιώτη Μανώλη Μπέρτο να είναι ο τελευταίος και ο μόνος εν ενεργεία παίκτης σε αυτήν την λίστα. Θυμηθείτε τους υπόλοιπους 23 τεστάροντας και εσείς τις γνώσεις σας με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Κουτσιαύτης από την Αρτα με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Καλαμπόκη (Αιτωλακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Πολυχρόνης (Πιερίας), διαιτητής VAR ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και βοηθός του ο Δημητριάδης (Μακεδονίας). Στην αναμέτρηση αυτη θα ειναι παρατηρητής διαιτησίας ο Γιάννης Τοπούζης, παλιός διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης που πλέον ανήκει όμως στον Σύνδεσμο Καρδίτσας. Αναλυτικά οι ορισμοί με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Στην αποστολή της Ξάνθης στη Λάρισα μετέχουν συνολικά 19 παίκτες αφού συμπεριελήφθη στην αποστολή και ο Φασίδης και ουσιαστικά απόντες είναι μόνον οι Ντε Λούκας και φυσικά ο αρχηγός Μπαξεβανίδης. Ενας θα αποκλειστεί πριν τον αγώνα για να δηλωθεί η 18άδα. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης στη Λάρισα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Η ΑΕΛ φέτος έχει μόνο έναν βαθμό από την πρεμιέρα, αλλά είχε και πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μπορεί κατά καιρούς να έχει δείξει αδυναμίες στην έδρα της, ωστόσο έχει χτίσει καλή παράδοση με ομάδες της περιφέρειας. Έχει να χάσει στο ΑΕΛ Arena σχεδόν δυόμισι χρόνια!Τελευταία ομάδα που νίκησε στο γήπεδο αυτό ήταν ο Αστέρας Τρίπολης στις 5 Απριλίου 2017 με 4-1. Μάλιστα, είναι και η μοναδική ήττα της ΑΕΛ στην έδρα της από άλλη ομάδα της περιφέρειας, από το καλοκαίρι του 2016, που γύρισε στην κατηγορία.

11. Μοιρασμένες είναι οι αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρείες αλλά κατά μέσο όρο οι γηπεδούχοι θεωρούνται μεγαλύτερο φαβορί σε σχέση με την Ξάνθη. Ο άσσος στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται στο 2.25 δηλαδή κάποιος θα υπερδιπλασιάσει τα λεφτά του, η ισοπαλία είναι στο 3,00 που σημαίνει ότι θα τα τριπλασιάσει και το διπλό στο 3,45. Βάζεις εκατό ευρώ στη νίκη της Ξάνθης και παίρνεις πισω 345, αλλά αν δεν νικήσει, τα χάνεις. Αξίζει το ρίσκο;