Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα με δύσκολες αποστολές για Ορφέα, Άβατο, Ζυγό και Άλεξ (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Με τέσσερις ομάδες από την Θράκη αντι για πέντε που είχαμε μέχρι πέρυσι θα γίνει η σέντρα στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας), το οποίο ξεκινά σε λίγες ώρες και από το οποίο υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Μετά και την αποχώρηση του Μέγα Αλέξανδρου Ιασμου στο πρωτάθλημα από την Θράκη θα συμμετέχουν τρεις ομάδες της Ξάνθης, οι γνωστοί Ορφέας Ξάνθης (4η σερί σεζόν), Άρης Αβάτου (3η σερί), ο πρωτάρης Ηρακλής Ζυγού (πρωταθλητής ΕΠΣ Ξάνθης πέρυσι) και η νεοσύστατη ομάδα του Εβρου αλλα ενισχυμένη FC Αλεξανδρούπολη που προήρθε από συγχώνευση του ΑΟ Θράκης Αλεξ με την δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου Ενωση Άνθεια Αριστεινου που αντικατέστησε στο δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική τον Ορέστη Ορεστιάδας.

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν από τις Σέρρες τα δυο φαβορί της κατηγορίας, ο Πανσερραϊκός (2η σερί σεζόν) και ο προπέρσινος πρωταθλητης Απόλλων Παραλιμνίου (4η σεζόν), καθώς και η πρωτάρα Δόξα Κάτω Καμήλας, από την Καβάλα τέσσερις ομάδες, ο Νέστος Χρυσούπολης, ο Αετός Ορφανού, ο Κεραυνός Πέρνης και η νεοφώτιστη Δόξα Θεολόγου, από την Δράμα ο ιστορικός Πανδραμαϊκός και από το Κιλκίς ο επίσης ιστορικός Κιλκισιακός.

Ξεκινάμε από τον αγώνα στην Γενισέα όπου ο πρωτάρης Ηρακλής Νέου Ζυγού υποδέχεται το φαβορί της κατηγορίας Πανσερραϊκό με στόχο να πάρει τους πρωτους του βαθμούς ή βαθμό στην Γ’ εθνική. Αναλυτικά η πρώτη αποστολή του Ηρακλή Ζυγού με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο Δημοτικό Οφρυνίου η Ένωση Αλεξανδρούπολης του Νίκου Ουσταμπασίδη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Γ’ Εθνική, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πρωταγωστεί την διετία που αγωνίζεται στην κατηγορία. Τριάδα απο την Θράκη στον αγώνα αυτόν με Τσοπουλίδη, Κηλικιώτη της ΕΠΣ Ξάνθης και Γκιόση της ΕΠΣ Θράκης. Αναλυτικά η αποστολή της Ένωσης Αλεξανδρούπολης με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο Δημοτικό Χρυσούπολης ο Άρης Αβάτου φιλοξενείται από τον Κεραυνό Πέρνης με τους ξανθιώτες στην τριτη τους σεζόν στην κατηγορία να θέλουν να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα. Δείτε την αποστολή του Άρη Αβάτου που θα λάβει μέρος στην αναμέτρηση με ένα ένα κλικ ΕΔΩ.

Στον Λιμένα Θάσου ο Ορφέας Ξάνθης θα φιλοξενηθεί από την ενισχυμένη και από την Ξάνθη Δόξα Θεολόγου Ποτού και θέλει στην 4η του σεζον να παραμεινει στην κατηγορία. Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μπάμπης Χατζημεστής και αναχωρεί για την Θάσο με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο Σερραικό ντερμπι που γίνεται στο γήπεδο της ΕΠΣ Σερρών η πρωτάρα Δόξα Κάτω Καμήλας φιλοξενεί τον ισχυρό πάντα Απόλλων Παραλιμνίο, ενώ στην Δράμα ο Πανδραμαϊκός φιλοξενεί τον Νέστο Χρυσούπολης. Τέλος ρεπό έχει ο Κιλκισιακός.

Η πρεμιέρα του 1ου ομίλου
Αετός Ορφανού-Ένωση Αλεξανδρούπολης
Κεραυνός Πέρνης-Άρης Αβάτου
Ηρακλής Ζυγού-Πανσερραϊκός
Δόξα Κάτω Καμήλας-Απολλών Παραλιμνίου
Πανδραμαϊκός-Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Θεολόγου-Ορφέας Ξάνθης
Ρεπό: Κιλκισιακός