Στο καλάθι κρίθηκε το φιλικό του Λεύκιππου Ξάνθης με την Καβάλα της Β’ Εθνικής (+photos)

Όταν οι άνθρωποι του Λεύκιππου στις αρχές του καλοκαιριού δήλωναν ότι έφτιαχναν ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Β’ Εθνική αλλά θα μπορεί να σταθεί και στην ανώτερη κατηγορία, αν γίνει το θαύμα και κληθούν να ανέβουν από φέτος, φαίνεται ότι το εννούσαν.

Το κατάλαβαν αυτό όσοι παρακολούθησαν το απόγευμα του Σαββάτου το φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» ανάμεσα στον Λεύκιππο Ξάνθης και την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική Ανδρών.

Παρά την διαφορά μιας κατηγορίας, το ματς ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στο τέλος, με τον Λεύκιππο να κοντράρει στα ίσια την καβαλιώτικη ομάδα αλλά την τελευταία να φεύγει νικήτια με σκορ 60-62.

Από τον Λεύκιππο  εξαιρετική απόδοση είχε ο Νικολόπουλος που έβαλε 22 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα και ο Γρούδος με 13(1). Οι Ξανθιώτες είχαν κακό ξεκίνημα, ισορρόπησαν στην συνέχεια, βρέθηκαν μπροστά τέσσερις πόντους στην έναρξη του τεταρτου δεκαλέπτου αλλά τελικά λύγισαν στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 30-30 (ημίχρονο), 49-45, 60-62 (τελικό αποτέλεσμα).

Διαιτητές: Ευσταθιάδης-Παπαθεολόγου

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης – Μαγιάννης): Στεργίου, Σαββίδης, Ζαμπάκης 2, Μακαρατζής 6 (2), Παλλάκης 4, Γρούδος 13 (1), Βοϊβατόπουλος 5, Νικολόπουλος 22 (6), Ιορδάνογλου 4, Ιωαννίδης, Στύλας 2, Νταβουλτζόπουλος 2.