Ντροπή!!! Παρατημένες στη μοίρα τους οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο δάσος της Τσίγγλας στο Διδυμότειχο (+photos)

Παρατημένο και σε άθλια κατάσταση είναι το άλσος της Τσίγγλας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί. Δυστυχώς ένα δάσος που μεγάλωσε γενιές και γενιές και σε άλλη χώρα θα αποτελούσε πόλο έλξης και πηγή ανάπτυξης, για το Διδυμότειχο παραμένει μία ακόμα αναξιοποίητη ευκαιρία της ομορφιάς τους.

Αν και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό χώρο αναψυχής και εκδηλώσεων, κυρίως τώρα το καλοκαίρι που λόγω και της θέσης και του περιβάλλοντος του είναι ιδανικό, παραμένει αναξιοποίητο και ρημάζει. Επιπλέον εφόσον οι αρμόδιοι εκμεταλλεύονταν τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα μπορούσε να αποτελούσε και προορισμό για προετοιμασίες ομάδων, της Ελλάδος και των Βαλκανίων.

Άλλωστε ποδοσφαιρικό γήπεδο (έστω και παραιτημένο υπάρχει), εγκαταστάσεις υπάρχουν, ξενοδοχεία υπάρχουν… Μία ευκαιρία για τον νέο Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, να φέρει τον πολυπόθητο αέρα αλλαγής που τόσα χρόνια αναζητά το Διδυμότειχο.

Ένας χώρος που για πολλά χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για το Διδυμότειχο, αφού εκτός από τους κατοίκους του Διδυμοτείχου που το επισκεπτόταν είτε για αναψυχή είτε για να κάνουν χρήση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, ήταν και ένας χώρος που προσέλκυε τουρίστες, περαστικούς από την περιοχή ή και κατοίκους από τις γύρω περιοχές του Διδυμοτείχου.  

Οι εικόνες του αναψυκτηρίου, των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και της γύρω περιοχής προκαλούν μόνο θλίψη. Σκουπίδια, σπασμένα γυαλιά, διαλυμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σπασμένα παγκάκια και κλαδιά είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν κάνει μια βόλτα από την περιοχή.

Να σκεφθεί κανείς ότι πριν 4 χρόνια, το 2013, είχαν εφαρμοστεί στην Τσίγγλα 4 διεθνή περιβαλλοντικά προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την αποκατάσταση του Άλσους. Τότε δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις και γήπεδα αθλοπαιδιών, όπως μπάσκετ, τένιτς και βόλεϊ, αλλά πλέον στη συνέχεια ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε στην τύχη του και μόνο Καθαρά Δευτέρα και Πρωτομαγιά το επισκέπτονται οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου.

Για την ιστορία το δάσος της τσίγγλας διαθέτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ , τέννις  και είναι πραγματικά κρίμα να μένει σε αυτήν την άθλια κατάσταση.