Απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και πρώην παίκτης του Πανθρακικού ο δήμαρχος των ρεκόρ Περικλής Μίγδος (+photos)

Για δεύτερη φορά δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ‘Αρτας με το εκπληκτικό 73% εκλέχτηκε από τον α’ γύρο ο Περικλής Μίγδος, παλιός φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και άλλοτε ποδοσφαιριστής της Δόξας Γρατινής και του Πανθρακικού στα χρόνια της Δ’ Εθνικής.

Διαμένει μόνιμα στο πατρικό του σπίτι, στο μικρό ορεινό χωριό του, στο Κλειδί και δεν κάνει χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δήμου ούτε εκμεταλλεύεται κάποια από τις παροχές που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος σε αντίθεση με άλλους συναδέρφους του και είναι πανταχού παρόν, όπου απαιτείται για τις ανάγκες του τόπου του, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Σύνταγμα και από την Αττική στα υπουργικά γραφεία να διεκδικεί πόρους για το δήμο του και την άλλη στο χωριό του δίπλα στους συνδημότες του.

Το 2017 ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη και η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου πήραν το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις, αφού διέσωσαν 21 ημιάγρια άλογα της Πίνδου στις χιονισμένες βουνοκορφές του όρους Γάβρογου, όταν αυτά ήταν αποκλεισμένα για μέρες σε χιόνια που ξεπερνούσαν το 1 μέτρο! Οποτε πώς να μην πετύχει το 73% στις εκλογές από τον πρωτο γύρο.

Ο Δήμαρχος Καραισκάκη Περικλής Μίγδος αγωνίστηκε στα χρόνια στην Κομοτηνή στην Πανεπιστημιακή ομάδα του Δημοκριτείου ως επιτελικός μέσος, ενω στον Πανθρακικό αριστερό μπακ χαφ από τον Χάρη Μπανιώτη και τον αείμνηστο Χρήστο Δουλγεράκη και στην Γρατινη ως αριστερό χαφ ή 10ρι από τον προπονητή Λάκη Κατράνη.

Πέρα των Πανθρακικού και Γρατινής αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου της γυμναστικής Ακαδημίας Βουκουρεστίου, στον Βοτανικό στην Αθήνα, στην Χρυσαυγή Τερικάλων και σε ΑΕ Κλειδίου, ΑΕ Σελλαδων και Αετό Διασέλλου στην Άρτα, ενώ διετέλεσε και προπονητής στην τελευταία.

Μάλιστα το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και ο γιος του Αχιλλέας διακρίνεται ως επιθετικός στην ομάδα του χωριού τους στην ΑΕ Κλειδίου και σκοράρει συνεχώς, με την περίοδο αυτή εκτός από το άγχος του για την εκλογλή του πατέρα του να έχει και αυτό των πανελληνίων, αφού δίνει εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ. Και ίσως μετά από σχεδόν 30 χρόνια ένας ακόμα Μίγδος να πατήσει τα γήπεδα της Ροδόπης και να φορέσει τα πράσινα του Πανθρακικού.

Δόξα Γρατινής
Πανθρακικός
Πανεπιστημιακή ομάδα Δημοκριτείου