Έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο η Βούλα Παπαχρήστου στο Όσλο

Το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκυο έπιασε η Βούκα Παπαχρήστους στο Όσλο.

Στον πρώτο μεγάλο αγώνα της σεζόν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 14,34 ξεπέρασε κατα 2 πόντους το όριο και θα πάρει για μια ακόμη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Η τριπλουνίστρια πλασαρίστηκε στην 5η θέση στη διοργάνωση της σειράς Diamond League που διεξήχθη στο Όσλο. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Κατρίν Ιμπαργκουέν με εντυπωσιακή επίδοση (κορυφαία επίδοση στον κόσμο) καθώς έφτασε τα 14,51.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της στον τριπλούν με άλμα στα 14,13 ενώ στο δεύτερο έφτασε στα 14,34. Το άλμα στα 14,34 την έφερε -πρόσκαιρα- στην τρίτη θέση της κατάταξης και αποτελεί την καλύτερή της επίδοση για τη σεζόν που διανύουμε. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι καθώς το τρίτο της άλμα ήταν άκυρο, και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση.

Τα άλλα δύο άλματά της ήταν στα 13,57 και στα 13,78 μ. με την Κατερίνε Ιμπάργκουεν να κερδίζει πηδώντας 14.79μ. που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. Δεύτερη ολοκλήρωσε η Κετούρα Όρτζι με 14.53μ. και στην τρίτη θέση η Σανιέκα Ρίκετς με 14.41μ.