ΕΠΣ Έβρου: Ισοπαλία σαν νίκη για τον Ορέστη στο ντέρμπι κορυφής με τον Ιπποκράτη

Δεν νίκησε, αλλά σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ήταν σαν νίκη για τον Ορέστη Ορεστιάδας η ισοπαλία με τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης στο ένα από τα δύο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Το ντέρμπι ξεκίνησε δυνατά με τους φιλοξενούμενους του Βασίλη Τσιομλεκίδη να καταφέρνουν να προηγηθούν με το γκολ του Μάζη από μπαλιά του Αμπραχαμιάν στο 12′, ωστόσο σχεδόν αμέσως οι γηπεδούχοι του Παναγιώτη Μυλωνά απάντησαν με κεφαλιά του Βλάχου από κόρνερ του Ανδρεάδη στο 16′ φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στη συνέχεια χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, χωρίς να αλλάξει το σκορ. Όπως καταγράφει ο Δημήτρης Μηλίκας στο radioevros, στο 24′ ο Βλάχος μετά από κάθετη του Αβογιάν βρέθηκε τετατετ αλλά αντί να σπάσει την μπάλα στον αφύλακτο Ελευθεριάδη επιχείρησε το πλασέ μέσα από την περιοχή με τον Στεφανίδη να αποκρούσει. Στο 27′ ηταν αμυντικός που έκοψε τελευταία στιγμή τον Αβογιάν και στο 31′ μετά από γκάφα του Λ. Στεφανίδη που έδωσε πάσα στον αντίπαλο Βλάχο, ο τελευταίος σε κενή εστία ουσιαστικά πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ευκαιρίες έχασαν στο 49′ ο Νάκου, στο 65′ ο Δαρβούδη που σούταρε με την μπάλα να περνάει ξυστά από το κάθετο δοκάρι, στο 77′ ο Μπαρμπαγιάννης με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γαλλής, στο 80′ ο Δαρβούδης σε τετατέτ που μπλόκαρε ο Στεφανίδης, στο 89′ ο Σταθάκης με κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω, στο 90+1′ ο Μόκαλης με μακρινό σουτ που πέρασε έξω και στο 90+2′ ο Βλάχος με σουτ που έδιωξε ο Αμπραχαμιάν!

Γενικά το παιχνίδι ήταν καλό, με τις δύο ομάδες να τρέχουν πολύ και να προσπαθούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ ήταν εμφανές ότι οι δύο προπονητές ήταν διαβασμένοι καλά και ξεκίνησαν με σκοπό να εξουδετερώσουν τα ατού του αντιπάλου τους άσχετα αν προς το τέλος και οι δύο αποφάσισαν να ρισκάρουν με τις γραμμές να ανοίγουν αισθητά!

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές για μήνα Μάιο, αφού η θερμοκρασία ήταν σχετικά χαμηλή, υπήρχε άνεμος ενώ μετά από την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ξεκίνησε και ένα ψιλόβροχο. Πάντως οι κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Ορεστιάδας είχαν παλμό από φιλάθλους και των δύο ομάδων. Διαιτητής ο Παπάς προσπάθησε να κρατήσει τις κάρτες του όσο περισσότερο μπορούσε με βοηθούς τους Διαμαντή και Τερζόπουλο.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Παναγιώτης Μυλωνάς): Γαλλής, Τσιτσκάρης, Τσουκάρης, Πετρόπουλος Χ. Ελευθεριάδης (63′ Δαρβούδης), Ανδρεάδης, Αβογιάν (45′ Νάκου), Βλάχος (93′ Αλεξιάδης), Μπακογιάννης (81′ Πετρόπουλος Κ.).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Βασίλης Τσιομλεκίδης): Στεφανίδης Λ. Στεφανίδης Η. Μουχτάρης, Μπαρμπαγιάννης, Σταθάκης, Μαμρικισβίλι, Ράλλης (57΄Πετρίδης), Κωνσταντινίδης (72′ Μόκαλης), Κατσαμάγκας (72′ Ποπότης), Αμπραχαμνιάν, Μάζης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ