Volley League: Τεράστιο «δώρο» από Κηφισιά και ΑΕΚ στον Εθνικό, στο χέρι του η αποφυγή των πλέι άουτ!!!

Η ΑΕΚ ήθελε στην έδρα της δύο σετ για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της στην Volley League και να στείλει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής στα μπαράζ παραμονής των πλέι άουτ.

Ενώ ωστόσο ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρησή της με την Κηφισιά, κατακτώντας το πρώτο σετ, δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το δευτερο και ηττήθηκε με 3-1 βάζοντας φωτιά στην υπόθεση αποφυγής πλέι άουτ (25-23, 19-25, 17-25, 23-25).

Ετσι ενώ ακόμα και σε ήττα με 3-2 θα πήγαινε στους 19 βαθμούς και με τον Εθνικό στους 13 και την ισοβαθμία υπέρ της θα εξασφάλιζε την παραμονή, πλέον έφερε τον Εθνικό να έχει στο χέρι του την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και υπό φυσιολογικές συνθήκες δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει κάτι από εκεί. Αντιθέτως, ο Εθνικός παίζει με την ΑΕ Κομοτηνής και θεωρητικά μπορεί να πάρει το τρίποντο.

Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι ο Εθνικός έχει πάρει ένα πολύ μεγάλο δώρο και έχει ξαναμπεί στο παιχνίδι της εισόδου στην οκτάδα. Αρκεί φυσικά την Δευτέρα, στο ματς της Κυψέλης, να φύγει με νίκη απέναντι στο τριφύλλι. Κάτι όχι εύκολο αλλά σίγουρα ούτε και ανέφικτο.

Αν ο Εθνικός χάσει με 3-0 ή 3-1 σετ, ακόμα και αν χάσει με 3-2 σετ, υα πάντα θα κριθούν αφού όπως προαναφέρθηκε η ΑΕΚ ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Εθνικό και κατά συνέπεια η μεταξύ τους διαφορά πρέπει να πέσει κάτω από τους τρεις βαθμούς.

Για να συμβεί αυτό ο Εθνικός πρέπει να νικήσει με οποιοδήποτε σκορ. Η ουσία είναι ότι έχει την τύχη του στα χέρια του. Και ότι η ΑΕ Κομοτηνής θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ως την Δευτέρα και πιθανότατα ως την τελευταία αγωνιστική της άλλης εβδομάδας για να μάθει οριστικά τον αντίπαλό της στα πλέι άουτ…