Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

H Ξάνθη αντιμετωπίζει στην Αθήνα τον Πανιώνιο σε ένα κρίσιμο όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση παιχνίδι για τους Θρακιώτες, δεδομένης της δύσκολης συνέχειας που έχουν στο πρωτάθλημα.

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, σας παρουσιάζει μια 11άδα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση που θα κλείσει το πρόγραμμα της Κυριακής στην Super League:

1. Η Ξάνθη μετράει μια νίκη στις τελευταίες 15 αγωνιστικές και κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες αν αναλογιστεί κανείς ότι στις επόμενες πέντε αγωνιστικές έχει να παίξει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακό και Άρη (εκτός).

2. Αυτή η μία νίκη αν και όποτε επιτευχθεί θα είναι η 250η νίκη της Ξάνθης από τότε που ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

3. Ο Πανιώνιος είναι στην 12η θέση της βαθμολογίας, όπου έπεσε μετά και την βαριά ήττα στο Αγρίνιο από την οποία προέρχεται. Με μια νίκη στα έξι τελευταία, αυτή επί του Παναθηναϊκού, και δύο στα 13 τελευταία, ο Πανιώνιος έμεινε πολύ πίσω από τις αρχικές του… ορέξεις και έχει αντίστοιχα άσχημη πορεία με την Ξάνθη τους τελευταίους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έμπαινε ο Δεκέμβρης είχε 17 βαθμούς σε 11 αγώνες και ήταν ένα βαθμό από την 4η θέση. Στα επόμενα 13 παιχνίδια μάζεψε μόλις εννέα βαθμούς.

4. Τα 39 γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης, την οδηγούν σε αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της στη Super League, σχολιάζει η ίδια η Λίγκα. Μόνο ο Απόλλων έχει χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ περισσότερο, 40.

5. Η Ξάνθη έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά και αδύνατη επίθεση. Η Ξάνθη έχει βάλει 16 και έχει δεχτεί 17, έχουν μπει στα παιχνίδια της συνολικά 33. Δεν υπάρχει ομάδα που στα παιχνίδια της να έχουν μπει λιγότερα από 45.

6. Η Ξάνθη έχει τις περισσότερες ισοπαλίες, 11, μια περισσότερη από τον ΟΦΗ. Οι επτά από αυτές είναι χωρίς γκολ, 0-0! Χωρίς γκολ τελείωσαν τα δύο τελευταία της και τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία. Η Ξάνθη είναι χωρίς νίκη στα οκτώ τελευταία, με τα έξι από αυτά ισόπαλα, ενώ όπως προαναφέρθηκε έχει μια νίκη σε 15 αγώνες.

7. Από τις 5 Νοεμβρίου, όταν έχασε στην Τρίπολη, η Ξάνθη έκανε τρεις ήττες, για να ακολουθήσουν πέντε διαδοχικές ισοπαλίες. Σερί που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία.

8. Αν και η Ξάνθη υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Πανιώνιος έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία. Ωστόσο αυτές οι νίκες είναι οι μοναδικές στα 17 τελευταία, αφού η Ξάνθη ήταν αήττητη για 11 παιχνίδια στη σειρά!

9. Στη Νέα Σμύρνη πέρσι ήλθαν 0-0, αφού ο Πανιώνιος είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα, χωρίς να δεχτεί γκολ και σε αυτά. Η Ξάνθη έχει να νικήσει στη Νέα Σμύρνη από τον Ιανουάριο του 2011, 0-2 (10’ σουτ Κατόνγκο, 27’ σουτ Μπόατενγκ). Από τότε ο Πανιώνιος έχει δύο νίκες και άλλα πέντε έχουν λήξει ισόπαλα.

10. Πάντως παραδοσιακά η Ξάνθη βάζει δύσκολα στον Πανιώνιο στην έδρα του. Ακόμα και πριν ανέβει στην Α’ Εθνική, Θυμηθείτε το μπαμ του 1987 στο Κύπελλο με ένα κλικ ΕΔΩ. Όλη η προϊστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Στον πρώτο γύρο το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 η Ξάνθη είχε ηττηθεί με 1-0 και είχε σταματήσει τιο θετικό της σερό. Το γκολ είχε πετύχει στο 36′ με σουτ του Μασούρας. Στο 77′ είχε δεχθεί 2η κίτρινη Ντινίς Αλμέιδα της Ξάνθης.