Γ’ Εθνική: «Μαγική» Καβάλα «σκόρπισε» το ανήμπορο Κόσμιο και πλησίασε τον Νέστο στην κορυφή!

 

Δεν αξίζει κριτικής ο αγώνας στο “Ανθη Καραγιάννη”, αφού η τοπική Καβάλα σε μια φανταστική μέρα για αυτήν κυρίως για την ήττα του Νέστου στην Ξάνθη διέλυσε πραγματοποιωντας ενα φοβερο πρωτο μερος το Κοσμιο με 7-0  και πληιάσε στον πόντο την κορυφη.

Αν και ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε πολλές αλλαγες ο ΑΟΚ στο 2` από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου  και σύγχυση μέσα στην περιοχή, με κεφαλια του Κέρθι που ξεκίνησε στην ενδεκαδα έκανε το 1-0 και στο 22` από κόρνερ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, με κεφαλιά ο Μαρκόπουλος εκανε γρήγορα το 2-0. Στο 35` από σέντρα του Παπαδόπουλου και παλι  ο Μαρκόπουλος με προβολή εκανε το 3-0 και επιασε κορυφη στον πίνακα των σκορερ φτανοντας τα 12 οσα εχει και ο Μουδούρογλου. Ωστοσο οι Καβαλιωτες ήταν ασταμάτητοι στο 40` από πάσα του Βαλαβανόπουλου, ο Τσούτσης πολύ εύκολα εκανε το 4-0 και λιγο πριν το ημίχρονο στο 45` από πάσα του Λυμπεράκη, ο Ζέρης με πλασέ από κοντά έκανε το 5-0.

Το Κοσμιο απειλησε μονο στο δευτερο μέρος με τον Ερκαν στο 58` να σημαδεύει το δοκάρι. Οι Καβαλίωτες αν και έριξαν ρυθμό στο 82` με  ωραία προσπάθεια και πλασέ ο Βαλαβανόπουλος εκανε 6-0 και λίγο αργότερα στο 88` από πάσα του Γιατσβίνοβιτς, ο Λίτσκας που περασε ως αλλαγη από πολύ κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 7-0 (Φώτο Πρωινή).

ΚΑΒΑΛΑ (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης (55` Μαλαμίδης), Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Τσούτσης (55` Μπλιός), Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος, Μαρκόπουλος (64` Λίτσκας), Παπαδόπουλος (75` Γιατσβίνοβιτς)

ΚΟΣΜΙΟ (Αιβάζης): Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τριάντος (33` Τζατζανάς), Πλαστάρας Λεβεντέλης Δημοσθένους (46` Χατζητουλούσης), Νάνος (36` Στοϊνοβιτς ), Ζαγγούλος, Ερκάν, Ρουμπιές, Κυριακόπουλος.