Super League: Μέσα στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής εξόδου η Ξάνθη ενόψει πιθανής τιμωρίας της ΑΕΚ μετά τη δίκη της Γενεύης

Στους ρυθμούς της κρίσιμης απόφασης της UEFA, από την οποία θα εξαρτηθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας, μπαίνουν στην ΑΕΚ. 

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε η «Ένωση», την Πέμπτη θα γίνει προφορική ακρόαση των θέσεών της για τα επεισόδια στο παιχνίδι του Champions League με τον Άγιαξ. 

Ήδη αναχώρησαν για τη Γενεύη ο διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, Αγγελική Αρκάδη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ΠΑΕ στην ακροαματική διαδικασία.

Η παρουσία τόσο υψηλόβαθμων στελεχών δείχνει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία ότι υπάρχει κίνδυνος για βαριά καμπάνα, που ενδεχομένως να φτάνει ακόμα και στον αποκλεισμό για έναν χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Σημειώνεται ότι το βασικό μέρος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί (με όλα τα σχετικά υπομνήματα και έγγραφα να έχουν κατατεθεί) και από την εκδίκαση της Πέμπτης και έπειτα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Μάλιστα, πληροφορημένες νομικές πηγές των διαδικασιών στην ΟΥΕΦΑ αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχουμε ανακοίνωση της απόφασης εντός των προσεχών ωρών και το αργότερο την άλλη εβδομάδα.

Από την απόφαση θα κριθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ένωσης, καθώς άλλο να παίζεις Ευρώπη και άλλο όχι, αλλά η απόφαση έχει ενδιαφέρον και για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League συμπεριλαμβανομένης της Ξάνθης που μπορεί παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα να βρεθεί ξανά στο κόλπο της ευρωπαϊκής διεκδίκησης.

Εφόσον η ΑΕΚ τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη και με δεδομένο ότι και ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα εξόδου λόγω μη αδειοδότησης, γίνεται αντιληπτό ότι το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο μπορεί να δοθεί σε αυτόν που θα καταλάβει την 7η θέση.

Την 7η θέση αυτή τη στιγμή την έχει η Ξάνθη, σε ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό (αλλά ευνοείται στην ισοβαθμία). Μπορεί ο Αρης που είναι στην 5η θέση να απέχει 6 βαθμούς, αν όμως τιμωρηθεί η ΑΕΚ τότε θα μπορεί να βγει και ο έκτος και από την στιγμή που μέσα στην εξάδα πέραν της ΑΕΚ θα είναι και ο Παναθηναϊκός, όπως τώρα, τότε θα βγει ο 7ος.

Υπενθυμίζεται ότι 7η είχε τερματίσει η Ξάνθη και την τελευταία φορά που βγήκε στην Ευρώπη, πριν έξι χρόνια. Τότε μάλιστα είχε παίξει και μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη και είχε ηττηθεί. Ωστόσο δεν εξασφάλισαν άδεια να παίξουν στην Ευρώπη ούτε ο ΠΑΣ Γιάννενα ούτε ο Παναθηναϊκός και μοιραία το εισιτήριο πήγε στους Θρακιώτες, που όχι μόνο μπήκαν από το παράθυρο αλλά πέτυχαν και την πρώτη τους νίκη και την πρώτη τους πρόκριση στην Ευρώπη…