Γ’ Εθνική: Άλλαξε ημερομηνία λόγω ΑΟΞ-ΟΣΦΠ το ματς Άβατο-Αετός, όχι όμως και το Ασπίδα-Εθνικός

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκανε σύμφωνα με πληροφορίες δεκτό το αίτημα του Άρη Αβάτου να μην διεξαχθεί Κυριακή αλλά μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, η αναμέτρηση της ομάδας με τον Αετό Ορφανού εξαιτίας της διεξαγωγής του ντέρμπι Ξάνθης – Ολυμπιακού στα Πηγάδια.

Το Άβατο είχε έγκαιρα παρατηρήσει ότι το συγκεκριμένο εντός έδρας παιχνίδι του θα έπεφτε επάνω στο μεγάλο αυτό ματς για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, το οποίο έχει οριστεί για τις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής και είχε εγκαίρως ζητήσει την αλλαγή της ημερομηνίας, όπως είχε γράψει προ καιρού το ThrakiSportS.

Προς έκπληξη όλων, αντίστοιχη απόφαση δεν υπάρχει για το παιχνίδι Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αν και συντρέχει προφανώς και σε αυτό το παιχνίδι ο ίδιος λόγος για τον οποίο πήγε 24 ώρες πριν το ματς Άρης Αβάτου – Αετός Ορφανού. Από ό,τι φαίνεται οι ιθύνοντες της Ασπίδας δεν έκαναν ποτέ αντίστοιχο αίτημα στην ΕΠΟ.

Είναι άγνωστο αν το επιθυμούν και αν προλαβαίνουν τώρα. Πάντως, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η 11η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής θα γίνει σε δυο δόσεις. Το Σάββατο θα διεξαχθεί το Άρης Αβάτου – Αετός Ορφανού και την Κυριακή όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά κρίσιμου βαθμολογικά Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης.