ΕΠΣ Έβρου: Με ομίλους η πρώτη φάση διεξαγωγής του Κυπέλλου τη νέα σεζόν

 

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου από την προσεχή κιόλας σεζόν, αφού θα δημιουργηθεί στην έναρξη φάση ομίλων για να πραγματοποιούν περισσότερα παιχνίδια οι ομάδες.

Σε περίπτωση που συνολικά σε Α’ και Β’ Κατηγορία δηλωθούν 40 ομάδες, τότε θα φτιαχτούν δέκα όμιλοι των 4 ομάδων, ίσως και περισσότεροι σε μεγαλύτερη συμμετοχή, μέχρι 12. Οι όμιλοι θα γίνουν με γεωγραφικά κριτήρια αλλά και λογική ισχυρών και αδυνάτων, ώστε επικεφαλής του κάθε ομίλου να είναι ομάδα της Α’ Κατηγορίας.

Κάθε όμιλος θα σημαίνει την διεξαγωγή μίνι πρωταθλήματος με μονούς αγώνες, συνολικά τρεις αγωνιστικές, όπως συμβαίνει και στο Κύπελλο Επαγγελματιών την τελευταία τετραετία. Από κάθε όμιλο να προκρίνονται οι δυο πρώτες ομάδες, οπότε στη συνέχεια θα έχουμε νοκ άουτ ματς μέχρι τον τελικό, πιθανότατα διατηρώντας και πάλι Βόρειο και Νότιο Όμιλο.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε και θα εκδοθεί από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου η προκήρυξη για τη νέα σεζόν…