Volley League: Σενάριο υποβιβασμού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ακόμα και με δεύτερη νίκη του επί της Νίκης Αιγινίου

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε την περασμένη εβδομάδα με 3-1 σετ μέσα στο Αιγίνιο την τοπική Νίκη αλλά η επικράτηση της τελευταίας επί του Παναθηναϊκού μέσα στο κλειστό της Κυψέλης στην Αθήνα περιέπλεξε τα πράγματα.

Αυτή τη στιγμή η Νίκη Αιγινίου έχει πάλι το πάνω χέρι με 4 βαθμούς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 3 πόντους και ο Παναθηναϊκός έναν βαθμό. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια και γίνεται αντιληπτό ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό για να μην κινδυνεύσει.

Και αυτό γιατί υπάρχει το σενάριο που ήδη άρχισαν να σκέφτονται και να αναπτύσσουν κάποιοι για υποβιβασμό του Εθνικού ακόμα και αν πετύχει δεύτερη τρίποντη νίκη επί του Αιγινίου την ερχόμενη Τετάρτη. Πράγματι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αν ο Εθνικός γνωρίσει δυο καθαρές ήττες από τον Παναθηναϊκό και το Αιγίνιο νικήσει στην έδρα του το τριφύλλι, το οποίο κέρδισε ήδη μέσα στην Αθήνα, τότε ενδεχόμενη επικράτηση του Εθνικού επί της Νίκης Αιγινίου ακόμα και με 3-0 σετ θα είναι δώρο… άδωρο.

Εστω ότι ο Εθνικός κερδίζει τη Νίκη Αιγινίου και φτάνει τους 6 βαθμούς. Αν ηττηθεί δυο φορές καθαρά από τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Κυριακή στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και την τελευταία αγωνιστική στις 30 Απριλίου στην Κυψέλη, τότε οι πράσινοι θα φτάσουν τους επτά βαθμούς. Εναν παραπάνω από τον Εθνικό. Επιπλέον, η Νίκη Αιγινίου με τρίποντο επί του Παναθηναϊκού στην έδρα της, θα φτάσει και αυτή τους επτά πόντους.

Το συμπέρασμα είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ή για την ακρίβεια, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πρέπει να κυνηγήσει θετικό αποτέλεσμα επί του Παναθηναϊκού για να μην κινδυνεύσει να μπλέξει σε περιπέτειες. Του λαβωμένου και αγχωμένου Παναθηναϊκού, που αυτήν την στιγμή είναι εκείνος που παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Έχει μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα, αλλά όπως έγραψε και το βράδυ της Τετάρτης το ThrakiSportS, οι παίκτες του Εθνικού οφείλουν να παίξουν και θα παίξουν για την δικιά τους βαριά φανέλα, που ενδεχομένως θα είναι αυτή που θα υποβιβάσει το τριφύλλι στην Α2 Ανδρών…