Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για τo ματς Ξάνθη – Ατρόμητος (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το μεσημέρι (15:00, LIVE ThrakiSportS) υποδέχεται τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ατρόμητο, σε ένα πολύ δύσκολο ματς και θέλει να… «ρεφάρει» τα σπασμένα της ήττας της περασμένης εβδομάδας από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη. 

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος πριν πάει στα Πηγάδια για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Ξάνθη και Ατρόμητος έχουν έρθει αντιμέτωποι συνολικά έως τώρα 11 φορές για τη διοργάνωση της Α’ Εθνικής στα Πηγάδια, με τους Θρακιώτες να έχουν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις, μετρώντας 6 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες.

2. Πρώτη φορά που οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στην Ξάνθη ήταν το 2006, με τους Θρακιώτες να επικρατούν με 1-0, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Δείτε την προϊστορία του παιχνιδιού με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Το «δρομολόγιο» Ξάνθη – Ατρόμητος έχουν ακολουθήσει αρκετοί παίκτες με πιο πρόσφατα τα παραδείγματα των Τέλη Καρασαλίδη και Θοδωρή Βασιλακάκη το φετινό καλοκαίρι, που σήμερα θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά ως αντίπαλο την Ξάνθη, μετά την αποχώρησή τους από την Θρακική ομάδα. Βέβαια στην ομάδα του Ατρομήτου βρίσκεται και οι πρώην παίκτες του Πανθρακικού Γιώργος Ζησόπουλος και Νικολά Ντιγκινί.

4.  Και οι δυο ομάδες μέσα στην εβδομάδα είχαν παιχνίδια Κυπέλλου, με τη μεν Ξάνθη βέβαια να παίρνει μια άνετη νίκη επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά τον δε Ατρόμητο να «γκελάρει» ουσιαστικά εκτός έδρας στην έδρα των Τρικάλων μένοντας στην ισοπαλία.

5.  Βέβαια ο Ατρόμητος μετά την νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι αιωνίων ανεβαίνει και οριστικά ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στην Ξάνθη, επίτευγμα που θέλει να διατηρήσει και φεύγοντας από το γήπεδο των Πηγαδίων.

6.  Σχεδόν πάνοπλη είναι η Ξάνθη για το σημερινό ματς, με τον Μίλαν Ράσταβατς να μην έχει πολλούς πονοκεφάλους στην επιλογή των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή του αγώνα, με μόνη εξαίρεση τον Κάσα Καμαρά που έμεινε εκτός αποστολής. Δείτε αναλυτικά την 18αδα που επέλεξε ο Σέρβος κόουτς με ένα κλικ ΕΔΩ. Πιθανή ενδεκάδα για τον Μίλαν Ράσταβατς (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Φλίσκας, Λισγάρας, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε, Τριάδης, Μπρίτο.

7. Χωρίς πολλές απουσίες και η αποστολή του πρωτοπόρου Ατρομήτου, με τον Νταμίρ Κάναντι να έχει μαζί του, 19 ποδοσφαιριστές. Δείτε αναλυτικά την απόστολή που επέλεξε ο Αυστριακός κόουτς με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πάμε να δούμε και μια πιθανή ενδεκάδα από πλευράς του Νταμίρ Κάναντι (4-2-3-1): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Μάντσον, Βασιλακάκης, Ούμπιντες, Ουάρντα, Μανούσος, Ντάουντα.

9.  Εκτός αποστολής έμεινε τελικά για το σημερινό παιχνίδι ο 17χρονος Δημήτρης Μελιόπουλος που έκανε το ντεμπούτο του με τον ΑΟΞ, την περασμένη Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αφού είχε δηλωθεί ώστε να αγωνιστεί με την Κ20, αν και τελικά το ματς της αναβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο πρώην «Θρακιώτης» ρέφερι Θανάσης Τζήλος που πλέον ανήκει στην ΕΠΣ Λάρισας, με βοηθούς τον Γκάγκα και τον διατητή της ΕΠΣ Θράκης Αϊχάν Χούσκογλου, ενώ και ο τέταρτος «ρεφ» είναι Θρακιώτης. Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.