Αποθέωση Ουζουνίδη στη Λεωφόρο! Οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ολυμπιακού και την ισοφάριση ρεκόρ 40ετίας

 

Ο Παναθηναϊκός με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι αιωνίων το βράδυ του Σαββάτου, και με αυτή του τη νίκη ισοφάρισε ένα ρεκόρ που επιτεύχθηκε πριν από… 40 χρόνια.

Τι ρεκόρ είναι αυτό; Το γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει δύο συνεχόμενες φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος του «ερυθρόλευκους», κάτι που είχε γίνει για τελευταία φορά πριν από 40 χρόνια, το μακρινό 1977. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνεχίζει, λοιπόν, να γράφει ιστορία με τους «πράσινους» και γι’αυτό το λόγο μετά το τέλος του αγώνα, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας του, που φώναζαν συνθήματα με το όνομά του.

Στα του αγώνα τώρα, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερες φορές την εστία του Προτό. H ομάδα του Εβρίτη κόουτς πίεσε κυνηγώντας το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, το οποίο και ήρθε τελικά στο 56′ όταν ο Μόλινς βρήκε τον Λούντ, που γύρισε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  Μετά το γκολ η ομάδα του Παναθηναϊκού προσπάθησε να κρατήσει το 1-0 και τα κατάφερε, αφού ούτε ο Ανσαριφάρντ, αλλά ούτε και ο Εμενίκε κατάφεραν να νικήσουν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.