Πήραν μετάλλια στην κολύμβηση ενώ δεν έχουν… πισίνα να προπονηθούν οι αθλήτριες του ΚΟΞ

 

Ο Κολυμβητικός όμιλος Ξάνθης έλαβε μέρος με 7 αθλητές και αθλήτριες στο 3o Meeting Κολύμβησης Προαγωνιστικών και Αγωνιστικών Κατηγοριών (9 – 18+Ετών) που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας το περασμένο Σαββατοκύριακο και ομολογουμένως διέπρεψε με την παρουσία του, δεδομένων των συνθηκών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κολυμβητήριο Ξάνθης παραμένει κλειστό και εκτός λειτουργίας και οι κολυμβητές κα κολυμβήτριες χρειάζεται να πηγαίνουν στην Καβάλα ή την Κομοτηνή για να κάνουν προπονήσεις! Και όμως, η θέληση ανταμείβεται και έτσι η Αναστασία Λεονάρντα Καλοφώνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο γυναικών και το χάλκινο στα 50μ ύπτιο γυναικών, ενώ η Ευαγγελία Τζούμα  έπιασε το όριο για το Πανελλήνιο στα 50μ ύπτιο.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 480 αθλητές και αθλήτριες από 28 ομάδες, 16 από την Ελλάδα, 5 από τη Βουλγαρία και 7 από την Τουρκία. Ο αγώνας σήμανε παράλληλα την έναρξη των διοργανώσεων για τη νέα κολυμβητική περίοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και από τους πρώτους αγώνες, το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό προσφέροντας θέαμα και αξιοσημείωτες επιδόσεις, με δεδομένο ότι οι ομάδες της Βουλγαρίας και Τουρκίας ξεκινάνε πιο νωρίς την αγωνιστική τους χρονιά.

«Οι αθλητές μας δοκιμάστηκαν και διακρίθηκαν σε νέα στυλ κολύμβησης και αποστάσεις στα οποία πέτυχαν νέα ατομικά ρεκόρ και έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση για το νωρίς της περιόδου», επισημαίνει σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΟΞ που προσθέτει: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους 7 αθλητές μας που συμμετείχαν στους αγώνες και την προπονήτριά μας κα Ευαγελία Πολίτου για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τους ευχόμαστε καλή κολυμβητική χρονιά με πολλές επιτυχίες!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του ΚΟΞ που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν οι Καλοφώνου Λεονάρδα Αναστασία, Τζούμα Ευαγγελία, Χαρισιάδου Αλεξάνδρα, Τοπτσίδη Νατάσα, Τοπτσίδη Σοφία. Οι αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας ήταν οι Μουτουσίδης Κωνσταντίνος Νικόλαος και Γκάνας Αριστοτέλης.