Κύπελλο Ερασιτεχνών: Για την πρόκριση οι τρεις εκπρόσωποι της Θράκης (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με όνειρα και φιλοδοξίες οι τρεις κυπελλοχοι της Θράκης, Άρης Αβάτου από την Ξάνθη, ΠΑΟΚ Κοσμίου από την Ροδόπη και ΑΕ Διδυμοτείχου από τον Έβρο ξεκινούν σε νοκ άουτ αγώνες το 46ο κύπελλο ερασιτεχνών το οποίο δίνει μια θέση στην Γ’ Εθνική, την οποία ωστόσο και διεκδικούν και μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Από τις 3 ομάδες η ΑΕ Διδυμοτείχου είναι η μοναδική που το έχει κατακτήσει την σεζόν 1979-80 όταν στο Καυτανζόγλιο κέρδισε με 1-0 την Νεάπολη. Αυτό ήταν και το μοναδικό κύπελλο για τον Έβρο, ενω στο πρώτο κύπελλο ερασιτεχνών τη σεζόν 1971-72 ο ΓΣ Αλεξανδρούπολης (όπως ονομάζόταν τότε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης) ηττήθηκε στην Λεωφόρο 3-2 από τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου.

Μόνο μια ακόμη φορά τη σεζόν 1991-92 το κύπελλο κατέληξε στην Θράκη όταν η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε στην Λεωφόρο με 3-1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 0-0) την Κέρκυρα, ενω τη σεζόν 1996-97 η Δόξα Υφαντών Kομοτηνής (ΑΕ Ποντίων) των Δάφκου και Χιονά ληττηθηκε στον τελικό της Λεωφόρου με 1-0. Έκτοτε τα 20 τελευταία χρονια δεν είχαμε καποια επιτυχία, μόνο έμμεσα με τον Νέστο Χρυσούπολης των πολλών Θρακιωτων που πρόπςρσι κατεκτησε το κύπελλο στην Καρδίτσα απέναντι στην Θύελλα Ραφήνας.

Την Προσοτσάνη υποδέχεται η ΑΕ Διδυμοτείχου θέλοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς αγωνίζεται ξανά στον θεσμό μετά από 37 χρόνια. Η ΑΕΔ είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου, έχοντας απόσταση δύο βαθμών από τον Ορέστη που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτι που σημαίνει ότι ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασιάδης θα πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ, καθώς η άνοδος είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας του Διδυμοτείχου. Αντίθετα η Προσοτσάνη βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Δράμας, έχοντας διαφορά 8 βαθμών από την κορυφή.

Στην Πέρνη με τον τοπικό Κεραυνό των ξανθιωτών αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ Κοσμίου. Η ομάδα της Ροδόπης κατεβαίνει στο παιχνίδι με αποστολή ανάγκης, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ στο μυαλό όλων υπάρχουν και τα play off για το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, τα οποία αρχίζουν το Σάββατο. Αντίθετα για τον Κεραυνό Πέρνης που είναι αδιάφορος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας ο θεσμός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αποτελεί στόχο, καθώς στην ομάδα της Καβάλας θέλουν να προχωρήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Τέλος ο Άρης Αβάτου υποδέχεται την Ελπίδα Σκουτάρεως στο γήπεδο του ΑΟΞ. Στο Άβατο θέλουν την πρόκριση και να προχωρήσουν όσο το δυνατό περισσότερο στο θεσμό, καθώς στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης έχουν 7 βαθμούς διαφορά, δείχνοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Ελπίδα βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Σερρών, έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, πράγμα που σημαίνει ότι στο μυαλό των παικτών της υπάρχει και το πρωτάθλημα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΒΑΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΕΡΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ