Η φετινή λίστα με τα ακριβή ποσά των επιχορηγήσεων από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε 43 σωματεία και η σύγκριση με την περσινή

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης λαμβάνει την μερίδα του λέοντος, αλλά και πάλι η επιχορήγηση έχει μειωθεί από 40.000 ευρώ πέρυσι σε 35.000 ευρώ φέτος, για όλα τα τμήματά του, δηλαδή και για τα 14 αθλήματα που καλλιεργεί (του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ συμπεριλαμβανομένου).

Οι πέντε ποδοσφαιρικές ομάδες της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου φέτος λαμβάνουν από 1.000 ευρώ έκαστη ενώ πέρυσι είχαν λάβει το διπλάσιο ποσό. Αντιστοίχως, οι 13 ομάδες της Β’ ΕΠΣ Έβρου φέτος θα λάβουν από 500 ευρώ ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 800 ευρώ. Σταθερό στα 500 ευρώ είναι το ποσό που λαμβάνει καθεμιά από τοις πέντε ακαδημίες ποδοσφαίρου που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αναφορικά με το βόλεϊ, οι ομάδες της Α2 Κατηγορίας Νίκη στις γυναίκες και ΓΕΑ στους άνδρες λαμβάνουν από 1.500 ευρώ, η Θύελλα Φερών 1.300 ευρώ και οι Φοίνικας Αλεξανδρούπολης και Αμαζόνες Μαΐστρου από 800 ευρώ. Πέρυσι τα αντίστοιχα ποσά ήταν 3.000, 2.500 και 1.500 ευρώ.

Οι ομάδες κολύμβησης του ΟΦΘΑ και του ΝΟΑ καθώς και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης του χάντμπολ φέτος έχει προβλεφθεί να λάβουν από 600 ευρώ ενώ πέρυσι είχαν πάρει το διπλάσιο (από 1.200). Επίσης, το τμήμα στίβου του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης θα λάβει φέτος 500 ευρώ από 800 πέρυσι, ενώ το τμήμα πινγκ πονγκ του Φάρου 300 ευρώ από 500.

Ο καθένας από τους τρεις συλλόγους ενόργανης γυμναστικής θα λάβει από 500 ευρώ έναντι 800 που είχαν πάρει έναν χρόνο πριν. Το ίδιο ισχύει με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αλεξανδρούπολης και τον σύλλογο ΑμεΑ Κότινος, ενώ και ο Σκακιστικός Όμιλος Φερών περιορίζεται στα 500 ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πέρυσι έπαιρνε το διπλάσιο.

Στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών δίνονται 500 ευρώ από 600 πέρυσι, ενώ στα 300 ευρώ περιορίζονται τα ποσά της επιχορήγησης στον Σύλλογο παλαιμάχων Στίβου Αλεξανδρούπολης και τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης τα ποσά από 600 ευρώ περιορίζονται στο μισό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο μόνος σύλλογος που θα πάρει περισσότερα χρήματα από πέρυσι είναι ο ΑΟ Θράκης, για τον οποίο ανέβηκε στα 1.000 ευρώ η επιχορήγηση από 800 ευρώ πέρυσι.

Δείτε παρακάτω και τις πέντε σελίδες της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και κάντε τις συγκρίσεις σας με την περσινή απόφαση που μπορείτε να θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ, την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS τον περασμένο Οκτώβριο προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.