Ντοκουμέντο: Η 11άδα των αθλητικών συλλόγων που επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα ποσά που έλαβαν

 

Συνολικά έντεκα αθλητικά σωματεία ή σύλλογοι εμφανίζονται να επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 σύμφωνα με σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Για την ακρίβεια εμφανίζονται 12 αθλητικά σωματεία ή σύλλογοι, αλλά ως γνωστόν ο ΑΟ Αγναντιας αποτελεί πλέον τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στον τελευταίο δόθηκε το μεγαλύτερο συντριπτικά ποσό, 40.000 ευρώ για όλα τα τμήματά του. Ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα ουσιαστικά όμως είχε να διαχειριστεί και τα επιπλέον 800 ευρώ για τον ΑΟ Αγνάντιας, την Κ20 του Εθνικού δηλαδή, που έχοντας ξεχωριστό μητρώο και ΑΦΜ έχει δικαίωμα να πάρει και παίρνει ξεχωριστή επιχορήγηση.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες βόλεϊ της ΓΕΑ και της Νίκης Αλεξανδρούπολης που μετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα της Α2 Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών έλαβαν από 2.500 ευρώ. Ίδιο ποσό παίρνει και ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, η μόνη αμιγώς ποδοσφαιρική ομάδα που μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου η οποία επιχορηγείται. Στα 1.500 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα και στα 1.000 αυτή που δίνεται στον Σκακιστικό Όμιλο Φερών.

Τέλος, από 800 ευρώ δίνονται στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία Κότινος, στον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης και στον ΑΟ Θράκης. Το πιο μικρό ποσό της τάξεως των 600 ευρώ δόθηκε στον ιδιαίτερα δραστήριο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αλεξανδρούπολη με βάση τα στοιχεία δίνονται τα περισσότερα χρήματα σε απευθείας επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων στην Θράκη, αφού λόγω των οικονομικών συνθηκών τις έχουν ουσιαστικά κόψει ή περιορίσει κατά πολύ στους Δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής, αλλά αίσθηση προκαλεί η απουσία από τις λίστες των επιδοτούμενων άλλων πολύ σημαντικών αθλητικών συλλόγων της πρωτεύουσας του Έβρου.

Το συνολικό ποσό για το 2016 που διατέθηκε σε επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων και σωματείων της Αλεξανδρούπολης και ενεγράφη στον Προϋπολογισμό του 2016 ανέρχεται στα 53.800 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία δόθηκαν συνολικά 44.800 ευρώ. Δείτε το σχετικό έγγραφο με τα αθλητικά σωματεία που επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα ποσά που τους δόθηκαν:

eggrafo-epixorigiseisalex