Διευκρινίσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών συλλόγων μετά το δημοσίευμα του ThrakiSportS

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε το ThrakiSportS αναφορικά με τις επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων από τους Δήμους της Θράκης, με βάση τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση του πρώτου δημοσιεύματος που κατέγραφε τα 11 αθλητικά σωματεία που επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για το 2016 (έκτοτε υπήρξε ένα ακόμα, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αναφορά στα 31 σωματεία που δεν επιχορηγήθηκαν αν και βάσει Δήμου πληρούσαν τα κριτήρια).

Δίνεται πάντως απάντηση σε ορισμένα ερωτήματα που είχαν τεθεί, όπως ο λόγος που αντί για 2.000 ευρώ που ήταν η πρόταση βάση κριτηρίων έλαβε 500 ευρώ επιπλέον ο Ποντιακός (έχουν προστεθεί και τα χρήματα της ακαδημίας). Διευκρινίζεται επίσης ότι όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία είτε έλαβαν επιχορήγηση είτε κατέθεσαν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο τα χαρτιά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διευκρινιστική ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, από ότι μαθαίνουμε εστάλη σε πάνω από 100 αποδέκτες δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης της Θράκης, όμως ποτέ δεν παρελήφθη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ThrakiSportS!

Από την πλευρά της ιστοσελίδας μας διευκρινίζεται ότι κανένας δόλος δεν υπάρχει, όπως αφήνεται υπόνοια στην ανακοίνωση του Δήμου, ούτε θεωρούμε ότι υπήρξε έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης, αφού ουσιαστικά και στα δυο του δημοσιεύματα το ThrakiSportS παρουσίασε στο ευρύ κοινό τα στοιχεία που  δημοσιοποιήθηκαν στην “Διαύγεια”.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στην ανακοίνωσή του δηλώνει «κατηγορηματικά, ότι η κατανομή των ετήσιων επιχορηγήσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από πλευράς αυτής της Δημοτικής Αρχής, έγινε, γίνεται και θα γίνεται απολύτως ακριβοδίκαια και σε απόλυτη συνάρτηση με τα κριτήρια που έχουν τεθεί και συμφωνηθεί», ενώ διευκρινίζει ότι «τα σχετικά οικονομικά δεδομένα και στοιχεία παραμένουν στη διάθεση των ενδιαφερομένων».

Το ThrakiSportS από την πλευρά του δηλώνει ότι θα συνεχίσει την έρευνα που ξεκίνησε, η οποία προφανώς δεν επεκτείνεται μόνο στα γεωγραφικά όρια της Αλεξανδρούπολης, ενώ είναι φυσικά ανοιχτό το βήμα του για οποιαδήποτε παρέμβαση ή διευκρίνιση για το θέμα είτε από πλευράς σωματείων είτε από πλευράς Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Θα εκτιμούσε πάντως ιδιαίτερα, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν απαντήσεις ή διευκρινίσεις σε δημοσιεύματα του ThrakiSportS, οι σχετικές απαντήσεις ή διευκρινίσεις να κοινοποιούνται και στο ίδιο το ThrakiSportS, ώστε με την σειρά μας να τις μεταφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει ως εξής:

Με δημοσίευση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία “ΘΡΑΚΗ Sports”, με ημερομηνία 13/10/2016 και τίτλο “Ντοκουμέντο: Η 11άδα των αθλητικών συλλόγων που επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα ποσά που έλαβαν”, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Όπως φαίνεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία σας υποβάλλεται συνημμένα και περιέχει αναλυτική κατάσταση της κατανομής των συνολικών ετήσιων επιχορηγήσεων όλων των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, στις ποδοσφαιρικές ομάδες Α΄ κατηγορίας – στην οποία ανήκουν Ποντιακός, Άνθεια, Ιπποκράτης, Άλεξ και Μαΐστρος – κατανέμεται το ποσό των 2.000 ευρώ καθ’ εκάστη, 10.000 ευρώ συνολικά, προσαυξημένων κατά 500 ευρώ καθ’ εκάστη για τα τμήματα των ακαδημιών τους. Συνεπώς κάθε μία από τις ανωτέρω αμιγώς ποδοσφαιρικές ομάδες θα εισπράξει επιχορήγηση ποσού 2.500 ευρώ, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που η ομάδα θα επιλέξει να υποβάλλει το αντίστοιχο αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην εν λόγω απόφαση του Δ.Σ., αναγράφεται μόνον ο Ποντιακός, καθότι τη δεδομένη χρονική στιγμή το σχετικό αίτημα λήψης της αναλογούσας επιχορήγησης υπέβαλε μόνον ο Ποντιακός. Οι υπόλοιπες αμιγώς ποδοσφαιρικές ομάδες, τόσο της Α΄ κατηγορίας όσο και οι υπόλοιπες, είτε έλαβαν ήδη την αναλογούσα σε αυτές ισόποση επιχορήγηση, είτε επέλεξαν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα αργότερα, σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους θεωρήθηκε καταλληλότερη.

Συνεπώς, ο Ποντιακός δεν είναι «η μόνη αμιγώς ποδοσφαιρική ομάδα που μετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου η οποία επιχορηγείται» όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο ως άνω δημοσίευμα του “ΘΡΑΚΗ Sports”, ούτε είναι μόνον 11 οι αθλητικοί σύλλογοι που επιχορηγούνται.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι η κατανομή των ετήσιων επιχορηγήσεων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από πλευράς αυτής της Δημοτικής Αρχής, έγινε, γίνεται και θα γίνεται απολύτως ακριβοδίκαια και σε απόλυτη συνάρτηση με τα κριτήρια που έχουν τεθεί και συμφωνηθεί.

Οποιαδήποτε δημοσίευση και αναφορά σε οτιδήποτε διαφορετικό, αποτελεί προϊόν είτε έλλειψης έγκυρης ενημέρωσης, είτε δόλου.

Τα σχετικά οικονομικά δεδομένα και στοιχεία παραμένουν στη διάθεση των ενδιαφερομένων.
 

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΑ 31 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ