Γ’ Εθνική: Ο εβδομαδιαίος «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Συνεχίστηκε η αγωνιστική δραστηριότητα της Γ’ Εθνικής την Κυριακή. Η Δόξα Προσκυνητών είχε ρεπό, ο Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εορδαϊκό, όμως πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμτέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Ξάηθη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή είχαμε αρκετούς από τους «Θρακιώτες» να σκοράρουν όπως ο Ίγκορ, ο Λίτσκας, ο Γούλας και ο Βαλαβανόπουλος. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

Αναλυτικά:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
ΑΟ Καβάλας-Δόξα Δράμας 2-2: Βασικοί για τους γηπεδούχους του Διγκόζη ξεκίνησαν οι Λαδάκης, Παππάς, ενω ως αλλάγη αγωνίστηκε ο Εβρίτης Γιώργος Λίτσκας που μαλιστα σκόραρε στο 90′ στο εικοσάλεπτο που αγωνίστηκε. Δεν αγωνίστηκαν οι Σταματόπουλος και Μελισσόπουλος. Η ομάδα της Δράμας του Κομοτηναίου Κώστα Βασιλακάκη  που αποτελεί παρελθον από το βραδυ της Δευτέρας (θυμηθείτε ΕΔΩ) έχασε 2 πολύτιμους βαθμούς στο τελός που ελπίζει οτι δεν θα της στοιχήσει στην μάχη του τίτλου. Απο την Δοξα βασικοί αγωνίστηκαν ο Ιγκορ που ωστόσο τα δυο του τερματα δεν ηταν αρκετα για την νικη, ο Σικαλιάς, ο Γκαραγκλίδης, ο Ολίσε, ο Σουάνης και ο Δουμάνης, ενω δεν αγωνίστηκε ο Μαρκόπουλος.

ΑΕ Ποντίων-Νέστος Χρυσούπολης 0-4: Για τον Νέστο που πέρασε “αερας” από τον Βατόλακκο βασικοί ξεκίνησαν οι Μπουλγκούρας, Λάσπατζης και ο Νίκος Βαλαβανόπουλος που μάλιστα σκόραρε το τέταρτο τερμα της ομαδας του. Ως αλλαγη μπήκε ο Ξανθιώτης Παυλακάκης.

ΑΠΕ Λαγκαδά – Απόλλων Καλαμαριάς 0-2: Απο την Καλαμαρια του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη που πήρε μια ακόμη νίκη βασικος ήταν ο Κυβελίδης ενω δεν αγωνίστηκε ο πρωην της Ξανθης Ζωτος.

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Τηλυκράτης Λευκάδας-Διαγόρας Σεβαστής 2-0: Από την ομαδα της Λευκαδας που πήρε σπουδαία νίκη βασικός ηταν ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης, ενω για τον Διαγόρα ως αλλαγη από την αρχή του β’ μερους αγωνίστηκε ο Δημήτρης Σκλιοπίδης.

Πύδνα Κίτρους-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0: Βασικός με την Πύδνα στην λευκη ισοπαλία με την ΑΕ καραισκάκη αγωνίστηκε ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολικας.

3ος ΌΜΙΛΟΣ
ΑΟ Χαλκίς-Τσικλητήρας Πύλου 2-2: Στην ισοπαλία της Χαλκιδας βασικός αγωνίστηκε ο πρωην του Πανθρακικού Μπαλου, ενω δεν αγωνίστηκε ο Χρήστος Πατσατζόγλου.

ΠΑΟ Βάρδας-Παναχαϊκή 0-1: Στην σημαντική νίκη της Παναχαικής του Κατσουράνη βασικοί ξεκίνησαν οι Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης.

Δόξα Μεγαλόπολης-ΑΟ Λουτράκι 3-1: Με τον Γιώργο Γούλα να ισοφαρίζει προσωρινά στο πρωτο μέρος, η νεα του ομαδα του ΑΟ Λουτρακιου ηττηθηκε τελικα 3-1 στην Μεγαλόπολη.

Ρεπό είχε ο Αιολικος του Εβρίτη Αρθούρου Αμπραχαμιάν.

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Εθνικός-Ερμής Ζωνιανών 0-0: Δεν καταφερε ο Θανάσης Τοπούζης να σκοράρει αυτη την αγωνιστική ωστόσο ο Ερμής πήρε εναν σημαντικό βαθμό απέναντι στον ιστορικό Εθνικό.

Προοδευτική-Τριγλία Ραφήνας 3-1: Με το Νίκο Γκαϊδατζή να αγωνίζεται βασικος ως το 57′, η Προοδευτική πήρε μια σημαντικη νικη απέναντι στην Ραφήνα.

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Άγιος Ιερόθεος 0-1: Με τον Κομοτηναίο Γιώργο Γκουτσίδη του ΙΝΚΑ να μενει εκτός λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς η ομαδα των Χανίων ηττηθηκε 0-1 από τον Αγ. Ιερόθεο.

Θύελλα Ραφήνας – Ιωνικός 0-3: Με τον Μανώλη Ντόσκα να μην αγωνίζεται για τους γηπεδούχους, ο Ιωνικός του Ηλία Κυριακίδη περασε ευκολα 0-3 από την Ραφήνα.

Ηλυσιακός-Πανθηραϊκός 0-0: Βασικοί στην λευκή ισοπαλία της ομαδας της Σαντορίνης στου Ζωγράφου ήταν οι Μκρτσιαν και Λαζαρίδης με τον δεύτερο να αντικαθίσταται στην αναπαυλα του πρωτου μέρους.

Εργοτέλης-Ιάλυσος 2-2: Από τον Εργοτέλη βασικοί ήταν οι Ποι και Κατσικοκέρης με τον πρωτο να συμμετεχει στο 1-0 για τους Ηρακλειώτες. Το νέο στραβοπάτημα του Εργοτέλη φέρνει διαζύγιο για τους γηπεδούχους με τον πρώην προπονητή του Πανθρακικού Γιάννη Χατζηνικολάου ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον του εβρίτη γυμναστική φυσικής κατάστασης της ομάδας Αντώνη Τσικάκη (λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ).