O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού. Άλλωστε όπως και την προηγούμενη εβδομάδα κανένας πλην των πρωην επιθετικών του Πανθρακικού Πάγκαλου και Παπουλή δεν σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός τωμ Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

torosidis-bologniaΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Στην βασική ενδεκάδα επέστρεψε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που αναρρωσε από τον τραυματισμό του στο ματς στην Γεωργία, αλλα η Μπολόνια εμεινε στο 1-1 με την σασουόλο αφου ο Ματρι ισοφαρισε λιγι πριν το τελος το τερμα του Βέρντι. Ετσι η Μπολονια εμεινε εντεκατη με 12 βαθμούς.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν: Εκτός αποστολής ήταν ο πρωην τερματοφύλακας της Ξάνθης στην νικη 1-0 της Ζενιτ επί της Ορενμπουργκ με γκολ του πρωην του ΠΑΟΚ Ρομπερτ Μακ και βρισκεται στην πρωτη θεση μαζί με την Σπαρτακ Μόσχας με 25 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Εκτός αποστολής ήταν ο Θασίτης πρώην αμυντικός της Ξάνθης στο εκτός έδρας 2-2 της ομαδας του στην Οστάνδη

Γιώργος Κριεζής (Νόσσεγκεμ): Σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος του Βελγίου ο Γιώργος Κριεζής ξεκίνησε ως βασικός στην πρωτη ήττα της ομαδας του με 2-5 από την πρωτοπόρο Ασε Ζελικ και έπεσε στην τρίτη θεση.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν εκτός αποστολής στο εκτός έδρας στραβοπάτυπα της χαιντουκ επί της Ίστρα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γωνιάδης, Τσαμουρλίδης, Βιόπουλος, Τσορματζίδης (Ντούισμπουργκ): Νίκη με ανατροπή εκτός έδρας επί της Κόνιγκσαρντ με 2-1 πέτυχε η Ντούισμπουργκ των τεσσάρων Θρακιωτών. Μιχάλης Τσαμουρλίδης και Σταύρος Τσορμπατζίδης ξεκίνησαν πάλι βασικοί, ενω και παλι εκτός αποστολής έμειναν ο Γιάννης Γωνιάδης και ο Πέτρος Βιόπουλος.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Σε αγώνα για την τέταρτη κατηγορία Γερμανίας ο Τσαμούρης ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε λογω τραυματισμού στο χερι που τον εστειλε στο χειρουργειο στο 83′ στην ισοπαλία 1-1 με την Χεσεν Κασελ έμεινε στην προτελευταία θέση. Αυτός ήταν ο 11ος αγώνας του στο πρωτάθλημα.

papoulis-pagalosΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Το 5ο φετινό του γκολ πέτυχε ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού στην νικη με 4-0 επί της Αναγέννησης Δερύνειας.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού μείωσε σε 1-4 στην εντός έδρας ήττα με 2-5 της ΑΕ Ζακακίου από την ΑΕΚ Λάρναλας , φτάνοντας τα 7 στο πρωτάθλημα!

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής για ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε ο Σάκης Λαμπερνάκης στην εnτός έδρας ισοπαλία της Λουτον με 1-1 επί της Μάνσφιλντ για την τέταρτη κατηγορία (League2) της Αγγλίας.