Βόμβα στα θεμέλια της Football League! Δικαιώθηκε η Ζάκυνθος, άκυρη η περσινή βαθμολογία, πώς επηρεάζεται ο Πανθρακικός…

 

Η Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τη Ζάκυνθο και δημιουργούνται νέα δεδομένα αναφορικά με το πρωτάθλημα της Football League. Η σικαίωση της Ζακύνθου σημαίνει ότι κηρύσσεται άκυρη  η ολική βαθμολογία της Football League την περσινή περίοδο και επέρχονται ανακατατάξεις ακόμα και στις συμμετοχές των ομάδων του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τους νησιώτες για το παραπάνω θέμα και πλέον εκκρεμεί η τριτανακοπή της Ζακύνθου για την υπόθεση «δωροδοκίας» στον αγώνα Παναχαϊκή-Πανελευσινιακός. Εν ολίγοις η Ζάκυνθος που υποβιβάστηκε αγωνιστικά διεκδικεί μέσω προσφυγής την παραμονή της στη Football League αντί της ομάδας της Ελευσίνας. Για τον λόγο αυτό οι Επτανήσιοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Με βάση την απόφαση της ΕΠΟ, μπορεί να οδηγηθούμε σε ακύρωση και εκ νέου κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League αν υποχρεωθεί η Λίγκα να συμπεριλάβει και την Ζάκυνθο στο πρωτάθλημα. Παίζει σοβαρά και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Πανελευσινιακού από την Ζάκυνθο, εφόσον υποβιβαστεί η ομάδα της Ελευσίνας, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα αλλάξει απλά ο αντίπαλος για όλες τις ομάδες.

Τέλος, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο εφόσον η Ζάκυνθος κερδίσει δικαστικά την υπόθεση και αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Football league να ζητήσει εύκολο χρονικό διάστημα προετοιμασίας και δημιουργίας ομάδας, κάτι που μπορεί να επιφέρει νέα αναβολή στο πολύπαθο πρωτάθλημα, στο οποίο ως γνωστόν θα λάβει μέρος και ο Πανθρακικός.

Έτσι και αλλιώς το πρωτάθλημα πάντως δεν δείχνει να μπορεί να ξεκινήσει, με δεδομένο ότι η απόφαση διατάζει την μη επικύρωση της περσινής βαθμολογίας της Football League. Χωρίς να επικυρωθεί η περσινή βαθμολογία, είναι αδύνατο να ξεκινήσει νέο πρωτάθλη,α γιατί αυτή αποτελεί την βάση για την συμμετοχή των ομάδων.

Η απόφαση:

«ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 93/27-9-2016

Δέχεται τυπικά και  εν μέρει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κατά της με ημερομηνία 15-7-2016 απόφασης   του Δ.Σ της Ε.Ε.Π. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας  με την οποία επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Ακυρώνει εν μέρει την από 15-7-16 απόφαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ως προς την ολική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 της ίδιας διοργανώτριας αρχής που αφορά τις ομάδες ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Διατάζει τη μη επικύρωση του ως άνω βαθμολογικού πίνακα μέχρι εκδόσεως αμετακλήτου αποφάσεως επί της από 15-7-2016 τριτανακοπής-προσφυγής-αίτηση ανακλήσεως επανασυζητήσεως της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ(με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 20575/15-7-2016)».