Μέσα στα όρια για το Ευρωπαϊκό Κλειστού στο Βελιγράδι οι Μπανιώτης, Δουβαλίδης και Παπαχρήστου

 

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και όπως φαίνεται, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν το παρών στην διοργάνωση οι δικοί μας Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης και Βούλα Παπαχρήστου.

Τα όρια πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2016. Κατά συνέπεια, αν και ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν, μπορούμε από τώρα να υπολογίζουμε στην συμμετοχή τους στην διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί 3-5 Μαρτίου στο Βελιγράδι.

Συνολικά 16 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με βάση τα όρια που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, βρίσκονται εντός. Ωστόσο για κάποια από αυτά μπορεί να τεθούν άλλες προδιαγραφές από το συμβούλιο του υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Ο Κώστας Μπανιώτης έχει περάσει αρκετές φορές το 2.25μ. που τέθηκε ως όριο για την πρόκριση στο Βελιγράδι, με αποκορύφωμα το 2.33μ. στο πανελλήνιο κλειστού στίβου τον Φεβρουάριο. Συνεπώς ο Κομοτηναίος πρωταθλητής έχει ήδη τσεκάρει, αν είναι υγιής, την παρουσία του εκεί.

Στα ψηλά εμπόδια, ο Κώστας Δουβαλίδης, έχει κάνει 7.69 στα 60μ. εμπόδια και δε θα έχει πρόβλημα να βρεθεί στο Βελιγράδι, ακόμα και αν ο ΣΕΓΑΣ βάλει πιο δύσκολο όριο από το 7.82 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Εύκολα έχει το όριο και η τρίτη στο παγκόσμιο του Κλειστού Βούλα Παπαχρήστου η οποία έχει κάνει 14.21μ. και βρίσκεται πολύ πάνω από το 13.75μ. της Ευρωπαϊκής, αλλά και το 14.15μ. που πιθανώς θα βάλει ο ΣΕΓΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή του Άρη Λάζαρου Χαριτωνίδη έχει και το όριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και στο μήκος. Έχει πηδήξει 6.51μ. που είναι ένα εκατοστό πάνω από το όριο (6.50μ.) της ΕΕΑ.