«Αμαρτίες»… τέκνου παιδεύουσι πατέρα! Ο γιος-παίκτης του Εθνικού «παραίτησε» τον Κ. Χαριτωνίδη από την ΕΟΠΕ

 

Την παραίτηση του από το ΔΣ της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΠΕ υπέβαλε ο Κώστας Χαριτωνίδης εξαιτίας του κωλύματος που κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης και αφορά το γεγονός ότι ο γιος του, παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πλέον, έχει στην ιδιοκτησία του πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Ο Κώστας Χαριτωνίδης, αντιπρόεδρος στοπ προσωρινό σχήμα που διορίστηκε από το Πρωτοδικείο μετά την αποτυχία εκλογής νέας διοίκησης, υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη. Ενα 24ωρο μετά η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χαριτωνίδη και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Ακριτίδης (Εδεσσαϊκή Γυμναστική Ένωση), ως πρώτος τακτικός αναπληρωματικός.

Το ενδιαφέρον είναι ότι βάσει αθλητικού νόμου δεν απαγορεύεται να έχει ιδιότητα σχετική με τον στοιχηματισμό αγώνων ένας παίκτης αλλά απαγορεύεται να έχει κάποιος παράγοντας, έστω και αν αυτή η σχέση δεν είναι άμεση αλλά μέσω συγγενούς του. Έτσι προκύπτει να έχει κώλυμα ο Κώστας Χαριτωνίδης για να παραγοντίζει στην ΕΟΠΕ, αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό ζήτημα με τον γιο του Γιάννη να αγωνίζεται στον Εθνικό (ή οπουδήποτε αλλού).

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για το θέμα:

«Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΠΕ που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας (13/9/2016) και έπειτα από κατάθεση αιτήματος του μέλους κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη ότι ο κ. Κώστας Χαριτωνίδης κωλύεται να μετέχει σε αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από τον κ. Χαριτωνίδη να δώσει διευκρινήσεις επί του θέματος.

Στις 20/9/16, ο κ. Κώστας Χαριτωνίδης υπέβαλλε την παραίτησή του από το Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης, παρότι κατά τη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα προκειμένου να συμμετέχω ως μέλος στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ της προωρινής διοίκησης, προκειμένου να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας».

Σήμερα 21/9/2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ κατά τη συνεδρίασή της έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Χαριτωνίδη, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Ακριτίδης (Εδεσσαϊκή Γυμναστική Ένωση) ως πρώτος τακτικός αναπηρωματικός.»