Πόλος έλξης για το διεθνές κανάλι Euronews ο Μιχαλεντζάκης και το χρυσό του μετάλλιο με φόντο την Ακρόπολη

 

Μιλώντας στην κάμερα και το μικρόφωνο του τηλεοπτικού σταθμού Εuronews, φορώντας το χρυσό του μετάλλιο και έχοντας μάλιστα ως φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πέρασε το πρώτο του βράδυ μετά την άφιξή του στην Αθήνα ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Η επιτυχία του στην Βραζιλία τράβηξε το ενδιαφέρον του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού, που τυγχάνει να αποτελεί «το κανάλι με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ευρώπη». Σε αυτό συνέβαλε και ένας «δικός μας», ο θρακιώτης δημοσιογράφος του euronews Γιάννης Γιαγκίνης, που ήταν εκείνος που έσπευσε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου να εξασφαλίσει την πρώτη εκτενή συνέντευξη του Φεριώτη πρωταθλητή, μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Το χρυσό του Δήμου Μιχαλεντζάκη ήταν το πιο ανέλπιστο αλλά παράλληλα και το πιο ελπιδοφόρο και για αυτό είναι λογικό να τραβάει το ενδιαφέρον των κεντρικών, ακόμα και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Άλλωστε ήταν το μοναδικό μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης στο Ρίο και ήρθε από τον αθλητή με την μικρότερη ηλικία, καθώς ο Μιχαλεντζάκης δεν έχει ακόμα συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και τυπικά θεωρείται ακόμα ανήλικος.

Κοινώς, ο Δήμος έχει όλο το μέλλον μπροστά του, κάτι που και ο ίδιος αναγνωρίζει θεωρώντας ότι αυτό το μετάλλιο είναι η βάση για να θεμελιωθεί μια μεγάλη καριέρα με ακόμα περισσότερα μετάλλια στο Τόκυο.  Η συνέντευξη του Δήμου Μιχαλεντζάκη στο euronews θα προβληθεί τις επόμενες μέρες. Μέχρι τότε προέχουν οι εορτασμοί, που όχι μόνο δεν έχουν κοπάσει αλλά αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη, με την επιστροφή του Μιχαλεντζάκη στην Θράκη…