Το αδοξο τέλος του Μέσι από την Εθνική Αργεντινής και το… «γλέντι» που του έριξε πέρυσι ο Τοροσίδης

Μία περίπου ώρα μετά την νέα απώλεια του τροπαίου του Κόπα Αμέρικα στην διαδικασία των πέναλτι και μάλιστα με χαμένη την δική του εκτέλεση αφού έστειλε την μπάλα άουτ, ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Αργεντινής προκαλώντας «σεισμό» στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Πρόκειται για τον παίκτη που ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης ψήφισε πέρυσι ως κορυφαίο του πλανήτη για την Χρυσή Μπάλα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποιο τρόπαιοι με την Εθνική του. Και που όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει έτσι, αν επιμείνει στην απόφασή του. Άλλωστε τα περιθώρια για ένα τρόπαιο στενεύουν, αφού η μόνη διοργάνωση που υπάρχει στον ορίζοντα είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας.

messi-chileΜετά την απώλεια στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας από την Γερμανία και την περσινή απώλεια του Κόπα Αμέρικα στην Χιλή, η Αργεντινή φέτος ηττήθηκε και πάλι στα πέναλτι από την ίδια ομάδα στις ΗΠΑ στο επετειακό Copa America Centenario, για την συμπλήρωση ενός αιώνα από την διεξαγωγή της πρώτης διοργάνωσης, που αποτελεί την παλαιότερη στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Αργεντινή και Χιλή αναδε΄χιθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι με τον Μέσι να αστοχεί στο πρώτο από αυτά.

Λόγο μετά, απαρηγόρητος για την απώλεια ενός ακόμα τροπαίου, δήλωσε ότι μάλλον για αυτόν δεν είναι γραπτό και τόνισε ότι σταματάει από την αλμπισελέστε.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, έχει την ευκαιρία τεθεί αντιμέτωπος του Μέσι μία φορά με την Εθνική Ανδρών το 2010 στη Νότια Αφρική, στον τελευταίο αγώνα της Ελλάδας σε εκείνη την διοργάνωση. Περισσότερες έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι σε συλλογικό επίπεδο. Πέρυσι μάλιστα ο Ξανθιώτης άσσος, ως παίκτης της Ρόμα είχε… «γλεντήσει» τον Μέσι σε φιλικό με την Μπαρτσελόνα, περνώντας την μπάλα από πάνω του, σε μια κίνηση που είχε προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό…