Ξεκίνησε με ελληνικό χρυσό και μεγάλα ρεκόρ το Παγκόσμιο Τεχνικής Κολύμβησης που επρόκειτο να φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη

Με οργανωτική επιτυχία αλλά και αγωνιστική ξεκίνησε στον Βόλο η διοργάνωση του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης. Πρόκειται για την διοργάνωση που αρχικά είχε ανατεθεί από την διεθνή ομοσπονδία στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αφαιρέθηκε από την πρωτεύουσα του έβρου λόγω της ακαταλληλότητας του κολυμβητηρίου, που αν και υπερσύγχρονο, δεν διέθετε τις απαραίτητες πλάκες για την ακριβή χρονομέτρηση των αθλητών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης, που “τρέλανε” τους πάντες με ένα εκπληκτικό φίνις στον τελευταίο τελικό της βραδιάς, τα 400 μ. επιφάνεια ανδρών (όπου είχαμε διπλή ελληνική συμμετοχή) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2.58.12. Ο 28χρονος Έλληνας πρωταθλητής ένιωσε απόλυτα δικαιωμένος που κατακτά την παγκόσμια κορυφή στο απόγειο και ίσως στο φινάλε -όπως ο ίδιος δήλωσε- της καριέρας του.

Πάντα ψηλά τα τελευταία χρόνια, ο Λουκάς Καρετζόπουλος, εξάλλου, ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. επιφάνεια με 34.55 και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην ελίτ. Στους απογευματινούς τελικούς της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, καταρρίφθηκαν δύο ακόμα παγκόσμια ρεκόρ (είχαμε και ένα το πρωί στους προκριματικούς). Η χρυσή νικήτρια στα 100 μ. διπλά πέδιλα γυναικών Ουγγαρέζα Πέτρα Σενάνσζκι, πέτυχε και πάλι παγκόσμιο ρεκόρ (45.69) όπως και ο Ρώσος Ντμίτρι Σεριακόφ στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα ανδρών με 41.44.