ΕΠΣ Έβρου: Μία επιστροφή, μία ακόμα μεταγραφή και μία ανανέωση στον Ορέστη Ορεστιάδας

Από μία επιστροφή, μία ακόμα σημαντική μεταγραφή αλλά και μία ανανέωση συνεργασίας συνοδεύθηκε η τελευταία εβδομάδα στον Ορέστη Ορεστιάδας, που προετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.

Στην ομάδα της Ορεστιάδας επιστρέφει ο Πέτρος Χριστοφορίδης, βασικό στέλεχος της ομάδας κατά τη σεζον 2014 – 2015. Αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, που εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σημαντικά.

«Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε το βασικό, που είναι η υγεία, ώστε να ξαναδείξει την αξία του», αναφέρει η ανακοίνωση του Ορέστη Ορεστιάδας, με την οποία ακόμα ο Ορέστης «ευχαριστεί την Ένωση Οινόης για την επιστροφή του Πέτρου Χριστοφορίδη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης είχε αποχωρήσει από την ομάδα τον Ιανουάριο του 2016, αλλά επιστρέφει πριν καν συμπληρωθεί εξάμηνο από την αποχώρησή του, με ελεύθερη μεταγραφή.

Νωρίτερα, η διοίκηση του Ορέστη Ορεστιάδας είχε ανακοινώσει την απόκτηση του εκ Θουρίου καταγόμενο, έμπειρο μέσο Ηλία Οτέμπερη.

Όπως μάλιστα σχολίαζει, η κίνηση αυτή έγινε στην «προσπάθειά του ο Ορέστης  να ενισχυθεί αλλά και κατά το δυνατόν να ενώσει τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις του Βορείου Έβρου, εν όψει της νέας  και  γεμάτης  από φιλοδοξία  αγωνιστικής περιόδου».

Ο Ηλίας Οτέμπερης είναι αδερφός του τερματοφύλακα Παναγιώτη Οτέμπερη  και έχει εμπειρίες εκτός  τοπικών πρωταθλημάτων και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ασπίδα Θουρίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Έβρο Σουφλίου, τον Ορφέα Ελευθερούπολης και τη Δόξα Θεολόγου.

Αναμένεται να ενισχύσει το βασικό κορμό της ομάδας υπεροπλίζοντας το κέντρο της.  «Η οικογένεια του Ορέστη τον καλωσορίζει και του εύχεται πάνω απ’ όλα υγεία ώστε να ανταποκριθεί στις νέες του υποχρεώσεις μέσα από τις προσωπικές του φιλοδοξίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, ενδιαμέσως είχε ανακοινωθεί ότι ανανέωσε την συνεργασία του και ο δυναμικός και ικανότατος αμυντικός Πάρης Κιτσικούδης, που ως γνωστόν πήρε μεταγραφή στον Ορέστη τον Ιανουάριο του 2016 από το Νεοχώρι.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα είχε κάνει και πάλι στον Ορέστη, μέσα από τα τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΜΓΣ.

Αγωνίστηκε σε δύο τελικούς (2010 και 2011) παιδικού πρωταθλήματος Έβρου με την παιδική ομάδα του Ορέστη  και μαζί της υπήρξε πρωταθλητής και τις δύο φορές (2-1 την Καππαδοκία και 4-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης).