Photos: Άνοιξε τις πύλες της η 17η Διεθνής Έκθεση “ALEXPO 2016”

Παρουσία των 4 βουλευτών του νομού Έβρου, του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 17ης Διεθνούς Έκθεσης alexpo2016, την Παρασκευή 24/6/2014 στην Αλεξανδρούπολη, που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό.

Στόχος και επιθυμία των διοργανωτών είναι, η έκθεση να αγκαλιαστεί από τον κόσμο και να αποτελέσει εφαλτήριο προβολής, ανάδειξης και… εξωστρέφειας για τις τοπικές επιχειρήσεις.

5

Στην ALEXPO συμμετέχουν φέτος 120 εκθέτες, καλύπτοντας στο σύνολο περί τα 2000 τετραγωνικά μέτρα, 1720 στον εσωτερικό χώρο και 250 στον εξωτερικό χώρο.

6Κάθε απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού χώρου θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις προβολής προϊόντων και γευσιγνωσίας, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης ο σεφ Άκης Πετριτζίκης θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό συνταγές αποτελούμενες αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα.

Αργότερα το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις.

7

Επιπλέον η Έκθεση φιλοξενεί το 5ο σαλόνι αυτοκινήτου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Εμπόρων αυτοκινήτων Αλεξανδρούπολης, που εκθέτει για το κοινό της έκθεσης 19 μάρκες αυτοκινήτων.

Για δεύτερη φορά, επίσης, στον προγραμματισμό της έκθεσης έχει προβλεφθεί η Δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που θα απασχολεί τα παιδιά στον χώρο παράλληλων εκδηλώσεων με κατασκευές, ζωγραφική και παιχνίδια, εμπνευσμένα από τις 4 θεματικές ημέρες της Έκθεσης.

8Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.

222

1

9

10

11

12

 

Πηγή:  http://www.gatzoli.gr/