Οι δηλώσεις του Θόδωρου Καρυπίδη για το χρυσό της Γιαγτζόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε ο «ΑΣ Δημοκρίτειο» από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, το οποίο διεξήχθη στην Κροατία.

Η ελληνική αποστολή ήταν 23μελής, ενώ επικεφαλής της ήταν ο προπονητής του συλλόγου της Κομοτηνής Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος είδε την αθλήτριά του Αθηνά Γιαγτζόγλου να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στις κορασίδες στα 50 κιλά και τον Ιβάν Βίννικ να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους εφήβους στα 60 κιλά.

«Την παραδέχομαι, μπράβο της» λέει ο προπονητής χαρούμενος για την Αθηνά Γιαγτζόγλου, η οποία σήκωσε την ελληνική σημαία στο πρώτο σκαλί του βάθρου. «Κέρδισε δύο αθλήτριες, γιατί δεν είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή, διότι το άθλημα είναι καινούργιο. Αλλά και οι αθλήτριες που πάλεψε ήταν πολύ καλές, η μία Κροάτισσα και η άλλη Σλοβάκισσα. Η Αθηνά μπήκε στους αγώνες με πολύ θράσος, με πολύ δύναμη και χωρίς άγχος», επισημαίνει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χρόνος”.

Για τη διάκριση του Ιβάν Βίννικ που ήταν μάλιστα τραυματίας, πρόσθεσε: «Κέρδισε δύο ματς, αλλά έχασε δύο, το ένα από τα οποία επειδή δε μπόρεσε να παλεύει άλλο για πρώτη θέση κι αυτός ο αγώνας τον τράβηξε βάσει κανονισμού στο ρεπεσάζ. Είχε, όμως, δικαίωμα να παλέψει για την τρίτη θέση την οποία και τελικά κατέλαβε. Ήταν και τραυματισμένος πριν και παιζόταν αν θα πάει ή όχι, όμως δεν ψάχνουμε δικαιολογίες», συμπλήρωσε σε σχέση με το χάλκινο κομοτηναίικο μετάλλιο.

«Άλλαξαν οι κανονισμοί και είναι και στην άμμο ελευθέρα πάλη. Απλώς η διαφορά με την ελευθέρα πάλη είναι πως δεν επιτρέπονται κάποιες λαβές, δηλαδή οι παλαιστές δεν παλεύουν κάτω», σχολίασε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο κ. Καρυπίδης για τους κανονισμούς του αθλήματος, το οποίο διεξήχθη σε αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε σχέση με την εμπειρία, προσθέτει: «Εγώ έχω περάσει πολλές τέτοιες διοργανώσεις, αλλά για τα παιδιά είναι σημαντική εμπειρία, αν κι έχουν ήδη και άλλες σημαντικές εμπειρίες. Για την Αθηνά ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο Γιάννης έχει συμμετάσχει ξανά και είναι πιο έμπειρος. Ήταν μία άψογη διοργάνωση. Το μόνο που δε μου άρεσε είναι πως η άμμος ήταν τεχνητή και όχι θαλάσσης, γιατί στην Κροατία δεν έχουν άμμο. Κάναμε τη διοργάνωση στην Ελλάδα το 2014 και μάλλον θα ξαναπάρουμε τη διοργάνωση το 2017. Είμαστε καλύτεροι οργανωμένοι οι Έλληνες, αλλά κι αυτοί ήταν άψογοι. Μόνο με το …φαγητό είχαμε ένα πρόβλημα».